Een broodje gebakken ei, I love it. Zeker als je hem opleukt met wat extra’s. Lekker voor de lunch, maar ook prima als ontbijt, zeker in het weekend. En bij mij thuis komt daar geen pan meer aan te pas. En ook geen boter of olie trouwens. Ik bak mijn eitje in de Airfryer.
Brood pletten
Een eitje in de Airfryer bakken, hoe dan? Nou, in het brood. Maar daar moet je eerst wel even wat voor doen. Kies een broodje naar smaak. Ik ga voor zuurdesem/rogge brood. Pak een glas of bakje met een onderkant die in het broodje past. En plet daarmee je broodje in het midden, zodat er een soort ‘bakje’ ontstaat voor je ei. Pas wel op dat je niet door je broodje heen duwt!
Ingrediënten eitje in de Airfryer
- een boterham naar keuze
- een ei
- 3 kleine tomaatjes, gehalveerd
- een klein stukje feta (of andere kaas)
- zout en peper naar smaak
Bereiden eitje in de Airfryer
Leg je geplette boterham in een bakje die in het mandje van de Airfryer past. Ik heb een Ninja Airfryer en gebruik aluminium bakjes die ik koop bij de Action. Ik maak ze na gebruik gewoon schoon, dan is het net wat duurzamer. Breek je ei boven de boterham, houd de dooier heel als je dat lekker vindt. Leg nu voorzichtig de gehalveerde tomaatjes er bovenop en bestrooi met de stukjes feta. Zet dit 8-10 minuten in de Airfryer op 170ºC. Met 8 minuten is de dooier in mijn Airfryer nog een beetje zacht. Met 10 minuten is het eigeel helemaal gebakken.
Ook een lekkere lunch uit de Airfryer met ei: https://www.onehandinmypocket.nl/2022/04/07/airfryer-pitabroodje-met-ei-en-avocado/
Recent Comments