Kleding is heel persoonlijk. De een houdt van een stoere look en draagt misschien vooral sneakers. De ander houdt juist van wat chiquere kleding en is dol op hakken. Jouw kledingstijl, maar ook of je een bepaalde kleur of een type patroon veel draagt, dat schijnt iets te zeggen over je persoonlijkheid. Kul of niet?

Heb jij bijvoorbeeld veel gele items in je kledingkast hangen, dan zou dat betekenen dat je positief in het leven staat, optimistisch, intelligent en alert bent. Draag je vooral witte kleding, dan ben je sympathiek en perfectionistisch. Als je vaak zwarte kleding draagt, dan schijn je elegant en mysterieus te zijn, maar ook discreet en voorzichtig. Zo zouden alle kleuren wel iets over jouw persoonlijkheid kunnen vertellen.

Fashionpost #51: de roze broek, heb jij ‘em al? (+ combitips)

Kleuren en prints voor jong en oud

In de modewereld zijn kleuren en prints voor jonge meiden eerder een regel dan uitzondering. Althans, dat Mia jong was, ging haar voorkeur niet uit naar de wat saaiere een-kleurige kledingstukken. Dat is natuurlijk misschien weer anders in het voorjaar en de zomer. De winkels hangen nu in ieder geval weer vol met vrolijke meisjeskleding. En ook voor dames is er van alles te vinden. Een heerlijke trend – die overigens al een paar jaar stand houdt – vind ik de gekleurde damespakken.

 

Fashiontrend: damespak, in zwart, gekleurd of print

Wist je dat patronen in je kleding iets over jou zeggen?

Kledingstukken met patronen vind ik heel erg leuk. Maar ik moet eerlijk bekennen, het hangt ook een beetje van de modetrends af hoor. Zoals afgelopen winter, toen de ruitjes en dierenprints erg in waren, dan draag je deze patronen waarschijnlijk net even vaker. Tijdens een reis naar Noorwegen had ik zelfs een skibroek met print in de koffer gestopt.

viewpoint mount Floyen

Dit is wat patronen over je zouden zeggen:

Streepjes: vastberadenheid, analyserend vermogen en orde, directe aanpak.
Ruitjes: betrouwbaarheid, praktisch, wekken de indruk dat je met beide benen op de grond staat.
Stipjes: speels, gevoelig maar daardoor een groot inlevingsgevoel, makkelijk in omgang.
Bloemen: zachte persoonlijkheid, geeft om anderen, romantisch.
Dierenprint: speelsheid, creativiteit, humor, opvallend.

Wat vinden we hiervan…

Heel eerlijk gezegd denk ik dat bovenstaande niet altijd van toepassing is. Op mij in ieder geval niet. De ene dag draag ik een gezellige stippenblouse en de volgende dag net zo makkelijk een gestreepte broek van Scotch and Soda.

Als ik er zin in heb trek ik een wijde bloemen/apenjurk aan van Sissy Boy, terwijl ik toch niet echt een romantisch persoon ben.

Tja, dat wat ze zeggen over mensen die dierenprints dragen, dat zou wel kunnen kloppen 😉

Tulips from Holland

Dragen wat je prettig vindt

En wat de kleuren betreft. Ik draag best weinig zwart, omdat ik me daar niet zo prettig in voel. Terwijl ik het bij anderen juist prachtig vind staan. In kleurige kleding voel ik me nu eenmaal vele malen beter. Maar niet specifiek 1 kleur. Kijk, deze tuniek van Maison Scotch bijvoorbeeld, daar word je toch vrolijk van? Vriendin Leonie draagt een ruit en inderdaad, zij is hartstikke betrouwbaar. Maar deze ruitjesbroek is haar enige en heeft ze echt niet elke dag aan. En nu we het toch over prints en patronen hebben, de strepen op de muur van het Kunstmuseum in Den Haag, die zijn ook prachtig vind je niet?

Ben jij ook dol op patronen en/of kleurige outfits?

Scotch and Soda outfit