Eet jij weleens pitabroodjes? Ik ben er gek op. Vroeger aten we thuis op vrijdag vaak shoarma. Tegenwoordig eet ik pita’s met van alles en nog wat. Als ontbijt, lunch of bij het avondeten. Ook bijvoorbeeld om te dopen in de soep. Eén van mijn pita favorieten is een airfreyer pitabroodje met ei en avocado. Zo gemaakt en erg lekker.

Volkoren pitabroodje

Die witte pitabroodjes zijn natuurlijk erg lekker, maar wat minder voedzaam. Ik gebruik voor dit recept volkoren pitabroodjes van het merk Souq. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Wit, spelt, volkoren, jij kiest. Wil je echt precies weten wat je eet? Dan kun je je pitabroodjes ook zelf maken. Iets meer werk, maar ook lekker.

airfryer pitabroodje met ei en avocado

Ingrediënten airfryer pitabroodje met ei en avocado

  • 1 pitabroodje
  • 1 ei
  • geraspte kaas (een mix met cheddar is lekker)
  • gerookt paprikapoeder
  • zout en peper
  • een halve avocado
  • ook nodig: een bakring

Bereiden airfryer pita met ei en avocado

Het begin is even lastig, maar de moeite waard. Neem een bakring en vet de onderkant licht in. Draai deze nu voorzichtig in de eerste laag van de pita. Als je door de eerste laag heen bent, haal je de bakring er af en verwijder je het uitgesneden rondje. Je hebt nu een pita met een gat in de bovenlaag. Zet de bakring terug en breek het eitje in het gat. Strooi wat geraspte kaas over het eitje en het broodje en wat zout en peper naar smaak. Zet dit in de Airfryer en bak ongeveer 4 minuten op 180°C. Kijk dan even of het eitje is zoals je het wil. Ik vind een beetje zacht lekker, maar helemaal doorbakken kan natuurlijk ook.

Haal het broodje uit de Airfryer en verwijder de bakring (pas op, heet!). Beleg het broodje met wat plakken avocado en bestrooi met gerookt paprikapoeder en klaar ben je.

Ook lekker met een pitabroodje erbij: deze lunchsoep met broccoli en courgette

Recept: simpele lunchsoep met bloemkool en courgette

Airfryer pita met ei en avocado