Wil je een wereldse stedentrip in eigen land? Dan is Rotterdam jouw bestemming. Hier waan je je in het buitenland. Zeker als je logeert in het NHow Rotterdam! Niet voor niks noemen ze het gebied rond dit hotel ook wel Manhattan aan de Maas. Het is een on-Hollands plekje en een bezoek meer dan waard. We geven je 5 redenen om ook in dit must stay hotel te verblijven. 

1.De architect

Zeg je Rotterdam, dan zeg je Rem Koolhaas. De roots van deze architect van wereldformaat liggen in Rotterdam. En dat is goed te zien. De meest iconische gebouwen staan op naam van OMA, het architectenbureau waaraan hij is verbonden: De Kunsthal, Forum en meer. Ook het NHow hotel is van zijn hand. Het is het eerste hotel dat hij heeft ontwerpen en is onderdeel van het iconische gebouw De Rotterdam. Vanaf het water biedt het gebouw een spectaculaire aanblik, met de ‘uitstekende’ bovenverdiepingen. Weetje: het gebouw heeft als bijnaam ‘vertical city’. Een centrale lobby verbindt het hele gebouw, waar je meer vindt dan alleen een plek om te slapen. In het pand zitten ook winkels en horeca. Ook het interieur is van de hand van Rem Koolhaas. Het is strak, met materialen als beton, staal en glas, maar zeker niet kil. Genoeg om te bekijken dus, in en buiten je kamer.

N How Rotterdam 1
N How Rotterdam 2
N How Rotterdam 3

2. Het uitzicht

Vanuit het hotel kijk je op de nieuwe Maas en de Erasmusbrug. Toegegeven, niet alle kamers hebben dit spectaculaire uitzicht, daar betaal je extra voor. Maar niet getreurd. Als je een kamer hebt zonder uitzicht, kan je altijd nog van het uitzicht genieten vanaf gastrobar Elvy in het hotel. Zowel binnen als op het terras heb je hier een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het ontbijt wordt hier ook geserveerd (zie reden nr. 3). Heb je een kamer met uitzicht? Trek dan tijd uit om simpeweg op je kamer te zitten en te kijken. Naar de levendigheid op de brug, naar voorbij zoefende watertaxi’s. Zeker met mooi weer kan je hier uren naar kijken.

uitzicht N How Rotterdam 1
uitzicht N How Rotterdam 2
Hotel NHOW Rotterdam

Het ontbijt

Bij OHIMP hebben we al best wat hotels mogen ontdekken. En dus ook de hotelontbijtjes. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Reken op keuzestress! In gastrobar Elvy geniet je niet alleen van het uitzicht, maar ook van een ruime keuze aan ontbijtgranen, yoghurtvariaties, veel vers fruit, allerlei exotische sappen, smaakwater, gebakjes en verse broodjes. Een paar van onze toppers (voor de zoetekauw): een pancakebuffetje en een croissant met roomkaas en vers fruit. Ben je meer van hartig? Haal je hart op aan allerlei variaties met ei en een echt ruime keuze aan hartig beleg. 

 

welkom N HOW Rotterdam
ontbijt NHOW Rotterdam

4. De kamer

Niet onbelangrijk: de hotekamers. Of je er nu 1 boekt met uitzicht of niet, de kamers zijn fijn! Wat kun je verwachten:

  • Een goed bed! Wij hadden een kingsize formaat waar je bijna in verdwaalt. 
  • Design meubilair, waaronder de lazy bastard van Montis. Lekker zitten en naar buiten kijken
  • Een ingebouwde megatelevisie, met een dubbele functie. Staat ie uit, dan is het een spiegel. 
  • Een nespresso apparaat en een waterkoker. Lekker wakker worden met een bakkie in je megabed
  • Een ruime badkamer met lekker veel blinkend glas en mooie subtiele verlichting en een ruime hoeveelheid toiletartikelen. 
kamer NHOW Rotterdam
kamer NHOW Rotterdam 2

5. Locatie

Veel centraler dan dit wordt het niet. Wat je bestemming ook is, bijna alles is te belopen vanaf NHow. En dat lopen is geen straf: richting het centrum steek je de Erasmusbrug over. Kijk dan ook even om naar De Rotterdam in zijn geheel. Zo mooi, zeker in de avondschemering! Geen zin om te lopen? Het Rotterdamse metronetwerk ligt binnen handbereik. Op een steenworp afstand van het hotel pak je de metro. Geen zin om te lopen of de metro te pakken: huur een NHow fiets.

Deze 5 redenen zijn lang niet uitputtend. Er is nog zoveel meer te vertellen over NHow Rotterdam. Zoals de fantastische lobby, met genoeg personeel om niet in de rij te hoeven staan. En als je dan toch even moet wachten, plof dan neer in het lounchehoekje en probeer van de gratis Napeleon ballen af te blijven (of juist niet). Verder nog gratis fitnessfaciliteiten en een Finse sauna (met beide weer dat geweldige uitzicht!). Waar wacht je nog op: boek een weekendje NHow Rotterdam!

Ook een Rotterdamse toptip: Het Depot Boijmans Van Beuningen.