Le Marais, gelegen in het 3e en 4e arrondissement van Parijs, is een wijk die doordrenkt is van geschiedenis en charme. Deze buurt, ooit een moerasgebied (vandaar de naam ‘Marais’), heeft zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde wijken van de Franse hoofdstad. Ook wij zijn dol op deze wijk en hebben een aantal tips voor je. 

Met zijn geplaveide straten, middeleeuwse architectuur en bruisende sfeer, trekt Le Marais zowel locals als toeristen aan. De wijk is erg groot en we ontdekken dan ook telkens nieuwe plekken. Deze tips zijn dan ook nog maar een schijntje van wat nog gaat volgen in de toekomst.

Place des Vosges

Le Marais is een paradijs voor liefhebbers van architectuur. De wijk herbergt een indrukwekkend aantal historische gebouwen, waaronder het beroemde Hôtel de Ville, het stadhuis van Parijs. De prachtige Place des Vosges, een van de oudste geplande pleinen in Parijs, biedt een perfect voorbeeld van de Franse renaissance architectuur. Hier kun je ontspannen in de tuin of genieten van de vele gezellige cafés en restaurants rondom het plein.

Tip: Carette aan de Place des Vosges in Parijs is een erg bekend café en patisserie. Geniet hier van een high tea op z’n Frans. De warme chocolademelk is wereldwijd bekend en zeer de moeite waard. Hangt wel een prijskaartje aan!

Shoppen en Genieten

Le Marais is een mekka voor shoppers. Van luxe boetieks en vintage winkels tot trendy modezaken, de wijk biedt voor ieder wat wils. Vooral de straten Rue des Francs-Bourgeois en Rue Vieille du Temple zijn populair onder modebewuste bezoekers.

Ons laatste weekend brachten we door in een (niet nader te noemen) hotel in de straat Rue de Charonne. Deze straat vonden wij geweldig. Er zitten heerlijke koffiebars, bistro’s en wijnbars. Je vindt hier luxere winkels zoals Isabel Marant. En ben je niet vies van wat nachtleven, dan kun je in deze straat flink losgaan.

Musea en Galerijen

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Le Marais. Het beroemde Musée Picasso, gehuisvest in een prachtig 17e-eeuws herenhuis, herbergt een uitgebreide collectie werken van de meester zelf. Dit museum vinden wij echt een aanrader. Ook het Musée Carnavalet, gewijd aan de geschiedenis van Parijs, is een bezoek meer dan waard.

Kortom..

Le Marais is een wijk die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Parijs. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, cultuur of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer, Le Marais heeft het allemaal.

Tot slot nog een hoteltip die wel het vernoemen waard is: Hôtel Fabric in de Rue de la Folie Méricourt. Gelegen in een wat rustiger deel van Le Marais, je voelt je een met de échte Parijzenaren hier.

Ook leuk om te doen in Parijs: de Amélie wandeling

hotel Fabric Parijs