Corsica staat ook wel bekend als het Eiland van Schoonheid. Of, zoals de Fransen zeggen, Île de beauté. Hoewel het officieel bij Frankrijk hoort, heeft het eiland een eigen unieke cultuur en identiteit. Met zijn ruige bergen, ongerepte stranden en charmante dorpjes biedt Corsica voor iedere reiziger wat wils. Is deze bestemming iets voor jou? Lees en kijk verder om meer te weten te komen over Corsica.

Onze eerste Corsica vakantie

Wij bezoeken Corsica begin juni. Het blijkt een perfecte periode te zijn! de temperaturen liggen tussen de 25-28 graden, alle horecagelegenheden, winkels en attracties zijn inmiddels open en qua toerisme is het nog helemaal niet zo druk. Omdat het onze eerste keer Corsica is en het eiland erg groot is (eenvierde van Nederland maar liefst), besluiten we deze vakantie alleen het stadje Calvi en omgeving te bezoeken.

Adembenemende Natuur

Een van de grootste trekpleisters van Corsica is namelijk. de verbluffende, natuurlijke schoonheid. Het eiland is doordrenkt van spectaculaire landschappen, van de grillige kliffen van de Calanques de Piana tot de uitgestrekte zandstranden van Palombaggia en Rondinara. Wandelliefhebbers genieten hier onder andere van de uitdagende GR20-route, een van de meest beroemde wandelpaden in Europa. Deze hike baant zich een weg door de ruige bergen en biedt geweldige uitzichten op het eiland.

Cultuur en Geschiedenis

Corsica heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De middeleeuwse stadjes Bonifacio en Calvi staan trots op hoge kliffen met uitzicht op de glinsterende zee. Ajaccio, de hoofdstad van het eiland, is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Zijn geboortehuis is nu een museum dat een fascinerend inzicht biedt in zijn leven en nalatenschap.

Culinaire Delicatessen

De Corsicaanse keuken is een unieke mix van Franse en Italiaanse invloeden, met een sterke nadruk op lokale ingrediënten. Wij zijn onder de indruk van de Corsicaanse wijnen. Allemaal bio en allemaal even lekker. Maar ook de lokale biertjes drinken lekker weg op de terrassen of strandpaviljoens. Traditionele gerechten zoals wild zwijnstoofpot, kastanjeproducten en de beroemde Corsicaanse kaas, Brocciu vind je overal. Maar ook verse vis en schelpdieren zijn er volop.

Corsica vakantie – hoe kom je er?

Corsica is een bestemming die elke reiziger wel iets te bieden heeft, of je nu houdt van avontuur, ontspanning, cultuur of gastronomie. Maar op het eiland komen is voor Nederlanders niet altijd even makkelijk. Het viel ons ook op dat er weinig Nederlandse vakantiegangers op het eiland waren. Wil je met je eigen auto op vakantie, dan pak je de ferry. Er gaan er verschillende naar vanuit Italië en Zuid-Frankrijk. Deze reizen duren vaak wel erg lang. Maar met het vliegtuig is het niet altijd veel korter. Vanaf Schiphol en Eindhoven gaan er geen rechtstreekse vluchten. Wel vanuit Rotterdam met Transavia (waarschijnlijk alleen in de zomerperiode). Wij vlogen vanuit Rotterdam rechtstreeks op Bastia. Daar namen we een huurauto en reden in ruim 2 uur naar ons hotel in Calvi. Dat ritje was trouwens geen straf! Onderweg zijn we namelijk direct onder de indruk van de prachtige natuur op Corsica.

Lees hier meer over de route naar Corsica vanuit Nederland