Jalapeño, een ingrediënt wat niet bovenaan mijn boodschappenlijstje staat. Dat komt omdat ik niet zo dol ben op pikant eten. Maar dit groene pepertje blijkt wel weer erg veel gezonde voordelen te bevatten… En wat gebeurt er als je de zaadjes verwijdert?

Juistem, dan verdwijnt ook het overgrote deel van de hete smaak.

Dat de jalapeño peper familie is van de chilipeper is wel te proeven, de peper is scherp. Hij is ook sterk verwant is aan de paprika en dat is vooral te zien aan het uiterlijk. De jalapeño peper komt van oorsprong uit Mexico en blijkt supergezond. Wat zijn de de gezonde voordelen van de jalapeño peper?

  • Vol met vitamine A en C.
  • Bevat veel zink, ijzer, sodium, calcium en selenium.
  • Jalapeños gaan  ontstekingen tegen.
  • Wil je afvallen? jalapeños helpen als eetlustremmer.
  • Verlicht de verschijnselen van migraine.
  • Het eten van spicey food helpt hartkwalen voorkomen
  • Het blijkt dat de vurige warmte van jalapeños en andere pepers de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen.
  • Constipatie? Jalapeños…
  • Griep, verkoudheid? Jalapeno…
  • Goed voor je imuunsysteem en rode bloedcellen.

Nu alleen nog een receptje vinden waar ik het pepertje in ga verwerken. Ik kom deze tegen, helemaal in mijn straatje: een groene smoothie met o.a. komkommer, bleekselderij en dus jalapeño.

Ingrediënten:

– 3 appels
– 1 komkommer
– sap van 1 limoen
– paar blaadjes Chinese kool
– 5 stengels bleekselderij
– 1 cm gember
– 1/2 jalapeno (in mijn geval zonder zaadjes)
– 2 grote glazen (bron/gezuiverd) water

Bereiding: was alle ingrediënten (ik doe dit met baking soda, lees maar), schil, ontzaad en snij fijn. Vervolgens gooi je alles in de blender en maak je er een heerlijke smoothie van. En heerlijk is hij zeker!! Ik heb hem afgelopen weekend geserveerd om Mia d’r 12e verjaardag en kreeg een hoop blij verraste gezichten te zien.

Jammer alleen dat verse jalapeños slecht te verkrijgen zijn. Maar… daar heb ik een oplossing voor! Ik kwam namelijk terecht bij Westland Peppers, zij telen pepers en paprika en hebben een fijne webwinkel! Ik sprak Pieter van Westland Peppers en mag 5 grote jalapeño pakketten weggeven t.w.v. 32,95! Daar zit ook een heel handig mesje bij waarmee je heel gemakkelijk de zaadjes uit de jalapeño verwijdert. Vul hier het winformulier in.

gezonde jalapeño peper pakket winnen