quad rijden op curacao

Op Curacao is het constant rond de 30 graden. Natuurlijk, een dagje strand – of meer – is heerlijk relaxt. Maar soms wil je ook wel avontuur, toch? Quad rijden op Curacao is echt een aanrader. Mia en ik doen een quad tour en hier lees je hoe geweldig wij het vinden.

quads curacao

Op de ochtend van onze quad tour is het warm, bloedheet zelfs. We zijn bij Eric’s ATV, een van de beste quad tour aanbieders van Curacao. Mia en ik hebben onze slippers aan, stylish shortjes en vrolijk gekleurde topje. Opeens vallen er wat regendruppels en niet veel later komt het met bakken uit de lucht. Tja, ook dat gebeurt wel eens op Curacao. De andere 3 quatrijders die met ons op tour gaan zien er behoorlijk profi uit: goeie schoenen, comfortabele broeken en sportieve shirts.

Hebben ze jullie dan niet verteld dat je van onder tot boven onder de modder komt te zitten en dat we grotten in gaan en dat je daarvoor beter wat stevigere schoenen kunt dragen?!”

Eh, nee. Dus hup terug naar het hotel en andere kleren aan. Beter zo:

Quad tour op Curacao

Quad rijden op Curacao, is het moeilijk?

Nee helemaal niet. De quads van Eric zijn allemaal automaten dus je hoeft niet te schakelen. Het is een kwestie van gas geven, sturen en remmen.

We maken eerst wat oefenrondjes en dan gaan we de zgn. Eastern-Island tour doen. Mia zit achterop, de quad mag je zelf besturen vanaf je 16e. We gillen het uit van de pret, ook al raken we in het begin van de tour helemaal doorweekt van de striemende regen.

quad tour curacao

Wat krijgen we allemaal te zien?

De Eastern-Island tour duurt ongeveer 3,5 uur. En geloof me, je zou willen dat het de hele dag duurt. Je komt op de mooiste plekjes die je anders echt niet gezien zou hebben. Er gaan 2 begeleiders mee, wij worden vergezeld door Flow en Captain die naast quad specialisten ook – zoals de namen doen vermoeden – geen onbekende rappers zijn. Flow is bovendien een supergoede fotograaf en beiden zijn lekker grappig. Als ik mijn iPhone aan het einde van de dag terug krijg zie ik bijv. deze foto van Captain 😉

captain Eric's ATV

Na wat wegen kriskras door Curaçaose dorpjes gekruist te hebben gaan we off-road. Stijle hellingen, rotspartijen, diepe plassen en stoffige landweggetjes. We nemen ze allemaal, zonder moeite en met de grootste lol.

Mia op de quad

We rusten uit bij de aloë vera plantage

Hier kunnen we even bijkomen, mijn rechterhand is van het gassen behoorlijk verkrampt. We drinken wat en schieten mooie plaatjes van de omgeving.

curaloe

Extra leuk: op de plantage is een winkeltje waar ze 100% natuurlijk aloë vera producten verkopen. Ik kan het niet laten en verlaat de winkel met een goed gevuld tasje 😉 Nieuwsgierig? Ook online (met gratis verzending) kan je deze populaire, lokale artikelen van Curacao bestellen. Tijd voor een selfie met onze Flow:

Flow Eric's ATV

De woeste, noordelijke kant van het eiland

De tocht gaat verder langs de noordelijke kant van Curacao. Hier is de zee ruig en de golven metershoog. Het is inmiddels bloedheet en zodoende zorgt de nevel van de kletterende golven voor een welkome douchebeurt.

Noord-Curacao

Grotten vol vleermuizen

De volgende stop is bij een grot waar niet veel mensen het bestaan van af weten. Zelfs veel locals zijn er nog nooit geweest, weet Flow ons te vertellen. Mia durft eerst niet, de vleermuizen vliegen je nl. letterlijk om de oren. Maar Captain en Flow begeleiden haar veilig en wel naar deze prachtige spot in het hart van de grot:

grotten van curacao

De quad tour trekt verder langs windmolens,  mooie uitzichtpunten, streetart spots (in the middle of nowhere!) en vele cactussen (weet je trouwens hoe lekker die rode vruchtjes zijn?!).

windmolens curacao

streetart Curacao

cactus curacao

Als de tocht ten einde is zitten Mia en ik van onder tot boven onder de modder en zien onze gezichten er door het stof raar besnord en bebaard uit.

“Wat vond je nou het leukste van heel Curacao Mia?”
“De quad tour!!!”

Geen twijfel mogelijk, quad rijden op Curacao, een onvergetelijke herinnering. Tuut tuut!

Quad rijden op Curacao