Het gevecht tegen de tand des tijds, die ga je niet winnen. Maar je kunt je huid wel een handje helpen, om het proces te vertragen. Met een Tixel behandeling bijvoorbeeld. Ik onderging de treatment en ga je uitleggen wat het is, hoe het voelt en wat je kunt verwachten.

Bij de Huidkliniek – voorheen Derma2 Care – kom ik al jaren. Sowieso eens per jaar voor een vaatlaserbehandeling op mijn wangen. Zij hebben meerdere locaties, ik ga naar Heemstede.

Ik heb een hele dunne en gevoelige huid met  rosacea klachten, couperose komt bij mij dan ook vaak weer terug. Met een vaatlaserbehandeling worden deze rode vaatjes aangepakt en verdwijnen ze grotendeels. Maar goed, daar gaan we het nu niet over hebben. Ik ga uitleggen wat een Tixel behandeling is. Daar gaan we:

Wat is een Tixel behandeling

Een Tixel apparaat werkt door middel van hittepulsen. Het kopstuk verhit de huid een fractie van een seconde. Door middel van deze warmte wordt de huid op gecontroleerde manier ‘verwond’. Deze verwonding bestaat uit minuscule, steriele gaatjes in de huid. De genezing van deze gaatjes verloopt via het natuurlijke wondgenezingsproces; er worden collageen- en elastinevezels aangemaakt en dit verbetert de algehele huidconditie. De huid zal hierdoor verstrakken en verstevigen, de huidstructuur verbetert en fijne lijntjes worden minder.

tixel behandeling

Op de foto hierboven zie je mijn huid 3 dagen na de behandeling. Zoals je kunt zien zijn de “gaatjes” duidelijk zichtbaar. Deze verdwijnen en/of vervellen.

Je kunt de behandeling laten doen op verschillende zones, bijv. de ogen of de hals. Deze behandeling staat ook wel bekend als de “ooglift-zonder-snijden” behandeling. Maar je kunt ook kiezen voor behandeling van het gehele gelaat, zoals ik. De Huidkliniek adviseert om 4 Tixelbehandelingen te doen, telkens met een maand tussenpauze.

Hoe voelt de behandeling en hoe verloopt het herstel na een Tixelbehandeling

Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar ik vond de behandeling best gevoelig. Vooral het gebied rondom de ogen. Er word je van tevoren geadviseerd om via de huisarts verdovende zalf te regelen, en dit vermindert wel echt de pijn. In mijn geval, dus in het geval van het behandelen van m’n hele gezicht, duurt de behandeling ruim een uur.

Erna, zie je er knalrood uit. De dag erop zie je dat ik wat gezwollen ben.

review tixelbehandeling

Ik smeer met Cicaplast gel van La Roche-Posay, een supergoede herstelgel voor na gebruik van o.a. dit soort behandelingen.

Mijn bevindingen

Inmiddels ben ik 3 behandelingen verder. En naarmate ik vorder in de cyclus van 4 merk ik dat mijn huid telkens meer gewend raakt aan de behandeling en het herstelproces steeds korter wordt. Na de 3e behandeling had ik zelfs helemaal geen zwelling meer! Mijn huid is vele malen gladder en de werking is al best goed te zien. Vooral boven en onder mijn linkeroog (op de foto dus de rechteroog) vind ik opvallend goed gelukt! Ik draag geen make-up op mijn huid op deze foto’s en uiteraard zijn ze onbewerkt. En dan te bedenken dat de aanmaak van het collageen na elke behandeling nog 6 maanden doorwerkt en dan stabiliseert. En ik nog een 4e behandeling te gaan heb!

tixel behandeling

Wil je weten of een Tixel behandeling ook iets voor jou is?

In deze video zie je Joyce, mijn huidtherapeute van de Huidkliniek, die mij behandelt en uitleg geeft over de behandeling. En wil je weten of de Tixel behandeling ook iets voor jou is? Dan kun je even dit artikel van de Huidkliniek lezen en dan zie je ook nog een hele succesvolle voor/na van een andere vrouw. Ik ben in ieder geval ontzettend positief en ben heel benieuwd naar de resultaten na de laatste behandeling. Ik hou jullie op de hoogte!