Ben jij op zoek naar een cadeautje voor iemand die van reizen en vakanties houdt? Misschien heb je dan iets aan dit lijstje. OHIMP zet 15 (!) cadeautips voor reizigers op een rijtje.

Als frequent reiziger heb ik een aantal spulletjes die in mijn koffer niet mogen ontbreken. Natuurlijk: paspoort, de juiste kleding, persoonlijke verzorgingsmiddelen.  Maar ook electronica, gadgets, boekjes en een selfiestick. Ik heb 15 cadeautips voor reizigers op een rijtje gezet. Hopelijk zit er iets voor je tussen:

15x cadeautips voor reizigers

Tip 1: powerbank

De mooiste foto’s tijdens de reis wil je natuurlijk gelijk delen! Niets irritanter dan een lege telefoon. Met een powerbank heeft een reiziger altijd een reserve batterij op zak, mits opgeladen natuurlijk…

tip 2: een toilettas met miniaturen

Als ik op reis ga zit in mijn handbagage steevast een doorzichtige toilettas met miniaturen. Bij de security geen gedoe met plastic zakjes, ik doe simpelweg mijn doorzichtige toilettas in de grijze bak en that’s that. Zo’n toilettas koop je supervoordelig bij de HEMA. En de miniaturen kun je natuurlijk naar hartelust verzamelen bij elke drogist. Zo creëer je een handig, leuk én persoonlijk cadeautje.

Tip 3: een mooie rugzak

Zonder rugzak ga ik niet op reis. Ik vind de Kanken rugzakken van Fjallraven superfijn. Deze heeft allerlei fijne vakken: binnenin voor je laptop of iPad, een klein voorvakje voor de lipgloss, handcreme en kauwgompjes en aan de zijkant voor de waterfles en selfiestick.

Roadtrip Loch Ness

Tip 4: een E-reader

Heerlijk op vakantie, boeken lezen! Maar om nou een dikke pil mee op reis te nemen… Een e-reader is dan ideaal. Mocht dat net boven je budget zitten, dan kun je natuurlijk altijd nog een e-book overwegen te geven.

Tip 5: een Dwarsligger

Nu we het toch over lezen hebben… ken je de Dwarsliggers al? Vast wel, het zijn die hele kleine boekjes met dat dunne papier. Perfect voor op vakantie! En geloof me, ik heb er al meerdere gelezen, het formaat is geen enkele belemmering. Via deze link vind je een hele selectie van dit soort boekjes.

Young adult dwarsliggers

Tip 6: wereldstekker

Laatst in Schotland was het weer zo ver… geen wereldstekker mee! Dan dan wordt het lastig opladen hoor. Een echte reiziger maak je gegarandeerd blij met een reisstekker. En die hoeven helemaal niet duur te zijn, kijk maar.

Tip 7: een hotelvoucher

Eigenlijk is zo’n paspoort best saai. Gelukkig zijn er zat leuke hoesjes te krijgen, om het belangrijkste reisdocument net wat gezelliger te maken.

paspoorthoes

Tip 8: telefoonhoesje

Over hoesjes gesproken, een telefoonhoesje met handige vakjes voor passen en geld komt natuurlijk altijd van pas! Ik ben zelf dol op mijn hoesje van Goosphery, waar ik veel meer in kwijt kan dan alleen een telefoon.Goospery hoesje

Tip 9: nog meer telefoon gear

De vakantieganger zet natuurlijk alles op alles om mooie foto’s te maken. Leuk dus om hier wat gadgets voor te geven met de feestdagen. Wat dacht je van een selfiestick? Helemaal handig vind ik dit lampje, waarmee je ook in het donker leuke filmpjes schiet van de vakantiebestemming.

Tip 10: koptelefoon met noise cancelling

Met noise cancelling worden omgevingsgeluiden door je headset weggefilterd, waardoor je extra lekker kunt luisteren naar muziek. Ik vind noise cancelling heerlijk in het vliegtuig of in de trein. Met deze 2 noise cancelling headsets heb ik hele goede ervaringen:

Met de Sony WH-H900N ervaar je volledige bewegingsvrijheid terwijl je naar een gedetailleerd geluid luistert. Via bluetooth verbind je deze hoofdtelefoon draadloos met een smartphone of laptop. De koptelefoon kun je bedienen door over het rechteroor de wrijven of te tikken. Verkrijgbaar in prachtige kleurtjes.

Sony Headset WH-H900N

Met de Bose QuietComfort 35 II luister je draadloos naar je favoriete muziek. Koppel de hoofdtelefoon via bluetooth of NFC aan je smartphone of tablet. Dankzij de ingebouwde Google Assistant bedien je de hoofdtelefoon met je stem. Hierdoor hoef je jouw telefoon niet uit je zak te halen. Door de actieve noise cancelling functie heb je geen last van omgevingsgeluid, zoals het geraas van de trein of het lawaai van een vliegtuigmotor.

Tip 11: wereldbol lamp

Een echte reiziger denkt zodra hij thuiskomt al direct aan de volgende bestemming. Daarom is deze wereldbol lamp zo leuk, voor op het nachtkastje om lekker weg te dromen over de volgende vakantie. Heel goed betaalbaar (16,14 euro), bij Intertoys.

Tip 12: wereldkaart van kurk

Deze wereldkaart is gemaakt van kurk. Zo kunnen reizigers heel makkelijk de plaatsen markeren met herinneringen waar ze al geweest zijn. De prijs: 24,95 euro.

wereldkaart van kurk

Tip 13: Magnetische poloroid frames

Bij terugkomst staat de telefoon natuurlijk weer bomvol mooie reisfoto’s. Er zijn altijd wel een paar favorieten die de moeite waard zijn van het afdrukken/uitprinten. Met de de Magnetische Polaframes creëer je vervolgens fotolijstjes met de het leuke randje die de Polaroids ook altijd hebben. De foto hoeft alleen nog maar even op maat geknipt te worden. De Magnetische Polaframes zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: wit, goud of gekleurd.

polaroid fotolijstjes

Tip 14: Reisaccessoires voor in het vliegtuig

Een slaapmasker in het vliegtuig vind ik altijd erg handig. Niet dat ik nou zo fantastisch slaap daar hoog in de lucht hoor. Maar als het dan toch gebeurt, is dat als mijn ogen in het donker zijn en er meer melamine wordt aangemaakt. En dat zorgt er vervolgens voor dat je lekker slaperig wordt. Hier vind je heel veel verschillende soorten slaapmaskers.

Tip 15: geef een Hotelgift

Dit is natuurlijk typisch een cadeautje waar je zelf misschien ook wel wat aan kunt hebben 😉 En je kunt het qua budget zo gek maken als je zelf wilt. Wordt het 1 overnachting in een super-de-luxe hotel of juist een gezellig meerdaags verblijf in een gezellig stadje. Je bestelt op de site van Hotelgift heel eenvoudig een personalized gift card die je direct in je mailbox ontvangt. Zo geef jij met het grootste gemak een fijne hotelovernachting in een van de 110.000 hotels, verspreid over 170 landen (!), cadeau. Jij bepaalt de hoogte van de gift card en de ontvanger kiest vervolgens zijn of haar favoriete heel en bestemming. Fingers crossed dat jij als gulle gever wordt aangewezen om als +1 mee te gaan!

 

Road trip Highway 1 - OHIMP

Andere handige cadeaulijstjes:

  1. 10 cadeautips voor gadgetfreaks
  2. +10 cadeautips voor pubermeiden
  3. 15 x cadeautips voor reizigers