Onlangs maakten Mia en ik een cruise reis over de Middellandse Zee, onder andere langs de Griekse eilanden. Wat-hebben-we-weer-genoten! Overweeg jij ook een cruise reis, al dan niet met je tiener? Wij zeggen doen! Dit zijn onze 5 highlights van onze Norwegian Cruise Line cruise vakantie.

Het was alweer de 3e cruise reis die we deden. Eerder maakten we er eentje dwars door de Caribbean. Die was ook echt geweldig. Het jaar erop hadden we een cruisevakantie op de Arabische Zee en bezochten we onder andere Oman. Ook een hele bijzondere reis. Alleen hadden we telkens op zee het weer een beetje tegen zitten. En tja, als je dan toch op een cruise gaat, dan graag eentje met een goede temperatuur en een lekker zonnetje. Hoewel, ik zou ook compleet warmlopen voor een cruise naar koudere streken, zoals Noorwegen, IJsland en misschien zelfs wel Antartica. Maar de puber vaart nu eenmaal beter bij temperaturen boven de 25 graden, en zolang ze met mij op vakantie wil doe ik graag deze concessie.

cruise trip

Onze 5 hoogtepunten op deze Middellandse Zee cruise reis

Ons allergrootste hoogtepunt was natuurlijk het samenzijn. Het was echt heerlijk om even een dikke week m’n dochter helemaal voor mezelf te hebben. We hebben heus wel eens mot gehad, maar voornamelijk veel gelachen. Deze reis maakten we met z’n tweetjes, maar een cruisevakantie is natuurlijk ook perfect voor vrienden, stellen, gezinnen en zelfs hele families. De hoogtepunten voor deze vakantie waren:

#1 onze “stateroom”

Op een cruiseschip worden de kamers “staterooms” genoemd. Die zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt binnenhutten, zonder zicht op zee. Die zijn uiteraard het voordeligst. Je hebt ook kamers met alleen een patrijspoort. Het meest ideaal zijn natuurlijk de kamers met een balkon. Daar kiezen wij het liefst voor.

stateroom NCL cruise

De staterooms zijn van alle gemakken voorzien. Electra, douche en/of bad, toilet, badjassen, TV, bureau, bank en heerlijke bedden.

Het is op alle fronten genieten op de kamer vinden wij. Kijk, hier liggen we op bed. Mia met een heel bijzonder gezichtsmasker. Het is er eentje die bubbelt, ze is er zelf ook een beetje ondersteboven van.

stateroom cruise NCL

#2 Heerlijk (uitgebreid!) eten en drinken

Je kunt het qua eten en drinken zo gek niet bedenken of het is op een cruiseschip aanwezig. Sushi, Italiaans, Frans, grill, noem maar op. Wij maken deze reis met het cruiseschip de Norwegian Star. Hier hebben ze zelfs een Starbucks bar! Daar is Mia (maar ook ik hoor) uitermate content mee.

Starbucks cruise NCL

Kijk, hier zie je onze cruise eet genietmomentjes door de jaren heen. 2016, 2017 en 2019. Bij de laatste zie ik wel wat afstand tussen ons, maar dat kwam omdat het in het desbetreffende restaurant zo chique was, dat een foto laten maken een beetje ongemakkelijk was. Het eten was er heerlijk overigens!

In de verschillende restaurants aan boord kun je de hele dag terecht. De meeste restaurants zitten overigens al in het cruise tarief verwerkt. Voor sommigen, zoals de chique hierboven, betaal je extra. Deze lekkernijen stonden op de dag van aankomst in onze stateroom voor ons klaar. With compliments from the captain!

cruisevakantie

#3 Excursies

Het leuke van een cruisevakantie vinden wij het al varend aandoen van verschillende bestemmingen. Deze cruise trip is er eentje over de Middellandse Zee en we gaan onder andere voor anker bij Santorini. Daar willen wij natuurlijk graag aan land! We boeken een excursie naar Oia, hét dorpje met de blauwe daken. Het is er wel erg druk en om een pittoresk plaatje te schieten moeten we een beetje moeite doen. Maar, gelukt!

Bij sommige eilanden vaar je de haven in en stap je rechtstreeks van boord aan land. Bij andere bestemmingen is die mogelijkheid er niet en ga je voor anker op zee. Je wordt dan via bootjes (zogenaamde tenderships) aan wal gebracht. Dat is eigenlijk al een feestje op zich! Zie je de witte toppen op de bergen? Ik dacht serieus dat het sneeuw was, maar het blijken de witte woningen van Santorini te zijn.

cruise holiday Europe

En na een dag vertoefd te hebben op het eiland, varen we een hoop indrukken rijker weer terug naar ons schip.

norwegian star NCL

#4 Wellness en pool fun

Daar waar ik meestal in ben voor rust, wordt Mia juist enorm blij van drukte. Een rustig plekje aan boord uitzoeken zit er dan ook niet in. Mia wil midden in de fun liggen en ik moet zeggen, dat heeft ook wel wat. Je kijkt er je ogen uit. Al die verschillende mensen en nationaliteiten. Live muziek. Cocktails. Toch zijn er ook hele rustige momenten, bijvoorbeeld als we voor anker gaan bij Dubrovnik. Mia en ik skippen die excursie, het lijkt alsof we de enigen aan boord zijn!

NCL cruise poolside

Dit was echt een heerlijke dag. Na wat zwemmen, lezen en muziek luisteren hebben we in het wellness centrum (naast de sportschool! Echt joh, ze hebben alles aan boord) een heerlijke voetbehandeling genomen.

cruise wellness

#5 genieten van het uitzicht en de mooiste zonsondergangen

Op zee hoef je er niet bang voor te zijn dat je een zonsopkomst of zonsondergang mist. Er is geen hoogbouw in de buurt die het uitzicht hierop belemmert. En die weidsheid, het is zo geweldig.

cruise sunset

En, loop jij ook al warm voor zo’n cruise reis?

Wij zijn al aan het sparen voor de volgende hoor! Ik bedoel, dit wil je toch?! Meer informatie over de verschillende cruises die er zijn vind je op de website van NCL.

cruisevakantie