De puberperikel van deze week: Mia wil weer op hockey! Dat is natuurlijk goed nieuws, nadat ze 4 jaar geleden haar hockeystick aan de wilgen heeft gehangen.

Al vanaf haar 6e jaar zat Mia op hockey. En wat heeft ze het altijd leuk gevonden! Net als ik trouwens, de zaterdag was hockeydag en de rij- en bardiensten nam ik gewoon voor lief. En was ik vrij van verdere “vrijwillige” hockeyverplichtingen, dan stond ik samen met de andere ouders langs de lijn te genieten van onze spruiten op het hockeyveld.

Maar toen begon de puberteit en in de brugklas kwam het hoge woord eruit: ik wil van hockey af! Het zat er al een tijdje aan te komen hoor, de ene training na de andere werd geskipt, en ook voor de wedstrijden was ze niet meer enthousiast te krijgen.

Ik weet nog goed…

Zelf was ik vroeger een fanatiek turnster. Drie keer in de week trainen en ongeveer eens per maand een wedstrijd. Ooit wilde ik naar Papendal en niet veel later zou ik een tweede Nadia Comaneci zijn. Maar ja, toen werd ik 15 en ontdekte ik de sigaretten en jongens. Niet veel later kwam daar nog de brommer en het stappen bij. En al snel was het gedaan met mijn fanatisme en kreeg ik hele andere dromen.

Hockey Mia

“Maaam, mag ik weer op hockey?”

Terugblikkend op mijn eigen sport”carrière”, begreep ik Mia’s wens om te stoppen destijds maar al te goed. Ik heb er dan ook niet te moeilijk over gedaan maar hoopte stiekem wel dat ze haar mening zou herzien. En nu 4 jaar later is het zover, ze wil weer op hockey! Ik heb haar gelijk ingeschreven bij haar oude vertrouwde club en ze heeft zelfs een plekje in haar oude team met vriendinnen uit de straat. Alleen een beetje jammer dat we haar oude hockeyspullen destijds hebben weggegooid.

weer op hockey

Shoppen!

Natuurlijk is Mia helemaal blij dat ze weer op hockey gaat. Maar het allerleukste vindt ze eigenlijk nog wel het shoppen. Jaja, ik mag mijn portemonnee gaan trekken hoor. Los van de contributie moeten we dus ook een compleet nieuwe hockey outfit aanschaffen. Maar dat pakken we slim aan. We hebben geluk dat een ander teamgenootje stopt met hockey en dat we haar zo goed als nieuwe tenue kunnen overnemen. De scheenbeschermers en hockeyschoenen scoor ik voordelig online. Alleen wat de stick betreft pakken we uit. Een hockeystick is namelijk misschien wel het belangrijkste onderdeel van de hele hockey-uitrusting

De ene stick is de andere niet

Bij het uitzoeken van hockeysticks is de positie die je in het veld hebt heel bepalend. Zo hebben aanvallers meer baat bij een stick waarmee ze snel kunnen wenden en tussen de tegenstanders door kunnen manoeuvreren. Een verdediger moet juist een stick hebben waar heel hard mee geslagen kan worden. En voor een middenspeler is een stick met een combinatie van deze mogelijkheden juist weer heel geschikt.

Rofy hockeystick

Het materiaal waaruit de stick is opgebouwd is hiervoor heel belangrijk. Een stick met meer hout is bijvoorbeeld heel soepel. Een stick met meer carbon is heel stevig en hier kun je dus ook harder mee slaan. Mia is een middenvelder en kiest voor dit prachtexemplaar van het merk Rofey. Dit is een stick waar naast hout ook veel carbon in verwerkt zit en dus perfect geschikt voor haar positie in het veld.

Inmiddels is het seizoen alweer een paar weken gestart

Het is zaterdagmiddag en Mia stapt op de fiets om naar de club te gaan. Op het stuur ligt haar hockeystick te shinen en kijk dan, dat ziet er toch heel blij & sportief uit! Alleen het rokje, die mag van mij wel iets langer 😉

Hockeytraining Saxenburg