Dat pubers behoefte hebben aan extra voedsel, dat is vast wel bekend. En dat dat voedsel vaak verre van gezond is en niet goed voor de lijn is, dat weten wij ouders ook allemaal. Onlangs mocht ook Mia dat aan den lijve ondervinden. Letterlijk. En dus is het tijd voor actie. Zou wandelen in de natuur een brug te ver zijn?

Maaam, je kunt al mijn broeken weggooien hoor!
Waaaat?! Hoezo?
Ze zitten niet lekker en zijn van hele rottige spijkerstof.
Zou het misschien kunnen dat ze ietsiepietsie te klein zijn geworden??

Mia zit voor haar kledingkast tussen stapels broeken. Ze kijkt wanhopig want ze heeft een feestje en wil er natuurlijk goed uitzien. De perfecte skinny jeans is wat haar betreft nog steeds het hoofdonderwerp van een geslaagde outfit. Subtiel doe ik wat momjeans suggesties (ook letterlijk, want ze komen uit mijn kast), maar nee: “Ik ben toch geen hipster?!

puberperikel van de week

Horizontale vakantiemodus

Kinderen groeien. En op een bepaalde leeftijd, meestal vanaf de puberteit, groeien ze vooral ook door op plekken waar ze niet altijd even blij van worden. In Mia’s case is een grote bilpartij hebben eigenlijk juist een hartstikke goed idee. Maar dan wel graag met een wespentaille en platte buik. En daar gaat het op dit moment een beetje mis. Niet zo verwonderlijk ook hoor. Want het eetpatroon laat nogal te wensen over. Zakken chips, frisdrank en zelf doe ik ook nog wel een duit in het zakje, want op Thuisbezorgd.nl wordt in huize Dubois net iets te vaak een beroep gedaan. Qua beweging is het ook een trieste bedoening op het moment. Laten we het maar houden op een giga vakantiemodus, die door Mia het liefst horizontaal wordt doorgebracht (met uiteraard d’r iPhone binnen handbereik).

Gezonde groene knabbels

Tijd voor actie! En gelukkig wil ook Mia het roer omgooien. Ik ben gelijk losgegaan in het groenteschap van de super. Worteltjes, bleekselderij, paprika en meer gezonde groene knabbels. Veel fruit, bruin brood (geen witte tijgerbollen meer) en mager broodbeleg (geen eiersalade, filet americain en grillworst meer). Chocolade, chips en frisdrank komen het mandje niet in. Ik scoor ook tomaten- en bietensap. Van het eerste smult Mia vooral, van het laatste ikzelf. (Weet je trouwens hoe gezond bietjes voor je zijn?! Kijk maar…)

Wandelen? Wandelen in de natuur?!

Mi, als je terugkomt van je rijles gaan we hardlopen.
WAT?! Wil je dat ik doodga ofzo?
Ok dan gaan we wandelen, in Elswout in de natuur.
Serieus mam, wandelen? In de natuur?! Mag ik dan wel m’n siga’s mee?

Die siga’s… daar kom in nog wel een keertje apart op terug. Maar voor nu krijg ik niet een keiharde “NEE” voor mijn kiezen dus dat is al positief. En uiteindelijk stappen we (zonder siga’s) op de fiets en gaan we naar het prachtige landgoed Elswout.

Weekendtip: wandelen in Elswout

Oepsie, per ongeluk de rode route genomen

In Elswout kun je kiezen tussen een blauwe en rode route. De blauwe is rond de 3 kilometer en de rode rond de 5 kilometer. Uiteraard wil ik voor rood gaan, en dus verdwalen we per ongeluk expres direct aan het begin van de route en belanden we heel toevallig op rood.

Elswout Haarlem

#$%^ waarom zijn er zoveel bochten? Waarom niet gewoon rechte paden, dat is toch veel sneller!
Dat zou zeker sneller zijn Mi, maar op deze manier zie je meer van de natuur.
Pfff, die is hier toch overal hetzelfde!

Maar niets is minder waar, en beiden zijn we enorm onder de indruk van deze megaboom die omgewaaid op het pad ligt.

Elswout wandeling in de natuur

In een best wel flink tempo stappen we door en ook Mia heeft de smaak te pakken. Haar telefoon pakt ze alleen om naar de stappenteller te kijken en foto’s te maken.

wandelen in de natuur in Elswout

Alles bij elkaar zijn we een uur van huis geweest en was het nog supergezellig ook.

Woensdag weer?
We zien wel mam… Mag ik nu op de bank?