Of het nu 1919 of 2019 is, genieten aan het strand is van alle jaren. Dit zijn 18 retro strandfoto’s, waar ik een heerlijk blij gevoel van krijg. Jij ook?

Mijn eerste strandherinnering voert me terug naar ergens in de jaren zeventig. Mijn moeder – toen al een fanatiek haakster – had voor mij een bikinietje van katoen gehaakt. Een schattig ding in groen en rood, waarvan het topje aan de voorkant in de vorm van 2 kersen was gehaakt. Ik schijn er superschattig uitgezien te hebben, totdat ik uit de zee kwam. Het topje zakte door het gewicht tot aan mijn navel en het broekje hing ergens halverwege mijn knieën.

Retro badmode

Mijn gehaakte bikini was dus geen succes. Maar deze bikini’s en badpakken waren dat vast en zeker wel. Hoewel, ik denk dat heel veel van deze exemplaren het ook beter op het droge doen:

retro badmode

beach model 1940's retro badmode

retro badmode

retro badmode

https://nl.pinterest.com/pin/218987600619020596/

 

retro badmode retro badmode

Retro strandstoelen en parasols

Vind jij ook het strandmeubilair van vroeger zoveel leuker dan de huidige exemplaren? Misschien zijn niet eens al deze foto’s van vroeger. De groen met witte parasols bijvoorbeeld, die heb ik een tijdje terug nog gezien in Miami. En op veel stranden in Spanje, Italië en Kroatie zijn vast ook nog heel veel oranje exemplaren te vinden langs de stranden.

retro strandmeubelen retro strandmeubelen retro strandmeubelen retro strandmeubelen

Zwart-wit strandfoto’s

Bij ons strandhuisje is geen dag hetzelfde. Prachtige luchten trekken aan ons voorbij en elke zonsondergang ziet er weer anders uit. Met kleurenfoto’s heb ik al heel vaak met m’n iPhone mooie zonsondergangen vastgelegd, dit zijn mijn mooiste uit 2018.

10x de mooiste zonsondergangen bij ons strandhuisje (2018)

In zwart-wit kun je natuurlijk ook hele mooie foto’s maken. Een zonsondergang wordt iets lastiger uit de beelden, maar emoties destemeer. Ik ga binnenkort oefenen met het maken van zwart-wit foto’s. Tips welkom! Dit vind ik in ieder geval hele mooie voorbeelden:

nonnen in de zee retro strandfoto retro beach pictures

Mooie composities

Al weer een paar jaar terug schreef ik een blog over het maken van grappige strandfoto’s:

5 ideetjes voor coole strandfoto’s

Deze composities vind ik ook prachtig! Je hebt er wel veel modellen voor nodig…

Retro strandfoto's Retro strandfoto's

retro waterski foto retro surffoto

En, word jij ook blij van deze vintage strandfoto’s?