Wat een fantastische nieuwe freelance opdracht heb ik weer. Beeldvoerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op alle fronten leuk, interessant en leerzaam. Alleen 1 worsteling. Hoe combineer ik mijn talloze sneakers onder een zakelijke outfit. 

Laat ik eerst kort uitleggen wat een beeldvoerder eigenlijk is. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt beeldend materiaal steeds belangrijker. Ook zij willen meegaan met de huidige ontwikkelingen in de media, waarin video en fotografie steeds grotere vormen aannemen. Als beeldvoerder ben ik verantwoordelijk voor de hernieuwde strategie en totstandkoming van al het uitgaande beeldmateriaal, op de verschillende websites van het Ministerie en de social media kanalen als YouTube en Instagram. Ik schrijf adviezen maar ga net zo hard zelf aan de slag om foto’s en video’s te maken. Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar met tal van leuke collega’s.

beeldvoerder ministerie

Dresscode: zakelijk!

Je zult begrijpen dat er momenten zijn dat ik even goed moet nadenken over mijn outfit. Een tijdje terug moest ik bijvoorbeeld Minister Blok fotograferen, en dan draag ik geen flared jeans, t-shirt en (oude) gympies. Gelukkig kan ik mezelf wel een beetje verschuilen achter het excuus dat ik een creatieve functie heb en dat ik me bij shoots ook vrijelijk moet kunnen bewegen. Ik probeer dan ook elke dag op het werk te verschijnen in een outfit die én comfortabel is én netjes. Ik noem het: casual zakelijk.

Fashionpost 56: dit zeggen patronen in kleding over jou

Sneakers onder een zakelijke outfit

Een aantal casual zakelijke outfits vind ik heel goed in combinatie met sneakers:

  • Een jurk (in mijn geval een lange jurk, want ik heb ook nog wat tattoos te verbergen ;-))
  • Een pak (weet je nog, mijn blog over de hippe damespakken?)
  • Een lekker zittende “pantalon” met shirt en jasje

Als ik sneakers draag naar het ministerie dan let ik er sowieso op dat ze schoon en netjes zijn. Maar wat mij betreft mogen ze wel lekker opvallend zijn, hoewel ik de zogenaamde DAD sneakers weer iets teveel van het goede vind. De afgelopen week droeg ik bijvoorbeeld deze twee zakelijke outfits met sneakers.

Outfit 1

Colbert: Sandwich (via Zalando lounge)
Shirt: Sissy Boy
Broek: Only
Sneakers: Melvin & Hamilton. Dit zijn op het moment mijn favoriete sneakers voor het werk. Ze zijn supercomfy; de zool is gemaakt van 3 soorten rubber in 3 verschillende vormen: een eerste laag van 100% lichtgewicht rubber, een tweede laag hard rubber voor meer stabiliteit, en tenslotte een traditionele wearlight zool. Maar ook zijn ze netjes en toch gelukkig ook best wel opvallend: gemaakt van allerlei verschillende soorten leer: glad plantaardig gelooid leer, suède leer en hairon leer. Mocht je interesse hebben in deze sneakers, ze zijn nu met 40% korting verkrijgbaar! Let op: bestel een maat kleiner dan je eigen maat.

Outfit 2:

Leren jasje en polo: Calvin Klein
Pantalon: Zara (deze scoorde ik vorige week in de uitverkoop. Ik vind de details op deze broek geweldig. Vandaar ook even de achterkant, zie je de mooie uitsnede in het midden bovenin?)
Sneakers: Puma

Wat vind jij?

En, vind jij dat sneakers in combinatie met een zakelijke outfit goed kunnen? En mocht je nog fashiontips voor mij hebben, die zijn altijd welkom!

XX