Tsja, hoe moet je het nu eigenlijk noemen. Een damespak klinkt zo tuttig en bovendien, een mannenpak heet toch ook gewoon een pak?! Maar goed, om even to the point te komen. Een damespak is dé nieuwe fashiontrend! En moet je zien hoe leuk, ik heb 18 mooie voorbeelden op een rijtje gezet. Laat je lekker inspireren.

Je ziet de damespakken in verschillende variaties voorbijkomen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er (nog) geen heb. Maar het lijkt me eigenlijk een fantastische outfit. Ik zou dan denk ik wel voor een simpele zwarte gaan, die ik zou combineren met bijvoorbeeld een wit t-shirt en gympen. Hoewel, als ik de foto’s bekijk dan zijn de gekleurde pakken ook wel heel, heel erg leuk. Wanneer je deze trend toch nog wat te uitgesproken vindt, zou je ook kunnen proberen om alleen de losse broek te combineren.

Damespakken in de meest uiteenlopende kleuren

Het damespak zie je vooral ook heel veel in roze tinten:

Maar de aardetinten doen het ook erg goed:

Deze 3 damespakken vind ik ook fantastisch. De gele lijkt me erg lekker zitten. En helemaal hip zo met het heuptasje. Hoewel, misschien meer iets voor de twintigers 😉 De lichtblauwe damespakken vind ik ook erg mooi. Vooral de rechter, dat hele lichtblauwe, wit shirt eronder en een paar “vette” gympen.

Damespakken met prints

Afgelopen seizoen zagen we al heel veel kledingitems met verschillende soorten ruitjes en strepen. Dat kan bij een pak natuurlijk ook perfect:

Valt het je trouwens op dat de colberts zo goed als allemaal steeds meer schoudervulling krijgen? Natuurlijk, in de jaren ’80 deden we niets anders: onder je BH-bandjes propte je standaard 1 of 2 stuks schoudervulling. Maar om dat nu anno 2019 weer te gaan doen…

Ok, de 2 linkerfoto’s zijn dan wel geen damespakken, maar laten wel zien wat ik bedoel met schoudervulling. Ik kan je vast verklappen dat ik de gele jas superleuk vind, maar dan wel zonder de vullingen!

En, is een damespak iets voor jou?

Mij lijkt het een heerlijk outfit die je op verschillende momenten in de week heel goed kunt dragen. Lekker casual en natuurlijk ook zakelijk. Mooie en betaalbare pakken zie ik op Wehkamp en bij de Zara.

Vind je het leuk, een damespak? Deze collage heb ik voor je gemaakt om eventueel op Pinterest te bewaren.

Fashiontrend: het damespak