Het is weer zover: de zon gaat schuil achter grijze wolken en de wind steekt de kop op. Herfst. Winter! Persoonlijk heb ik daar geen enkele moeite mee, want dan kan ik mij buiten weer heerlijk hullen in mutsen, sjaals en warme winterjassen. Ben jij benieuwd wat de winterjassen trends van dit moment zijn? Lees dan snel verder, ik heb er 3 voor je uitgezocht. 

winterjassen trend geruite jas

Winterjassen trend 1: Geruite , oversized jassen

Als je iets veel zult gaan zien dit jaar dan zijn het geruite, oversized jassen. Soms zie je ze in de vorm van een soort megagrote blouse. Dan weer in de vorm van een klassieke mantel. Maar, wel altijd oversized. Handig, want zo past de dikke trui er prima onder. Deze jassen combineren heel erg goed met wat grovere schoenen, zoals de nog immer trendy Dr. Martens. Maar ben jij meer van de gehakte schoeisel, dan kan dat uiteraard prima. Op deze foto’s zie je al die verschillende stijlen.

Tradescantia zebrina verzorgen en stekken

Plants are friends. Een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn. Planten zijn goed zijn voor je gezondheid. Ze zorgen voor meer zuurstof, luchtzuivering en luchtbevochtiging. Maar, ze zijn vooral gewoon heel gezellig. Is jouw huis ook langzaam aan het veranderen...

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

10x inspiratie met wanden van glasblokken

Glasblokken zijn in het interieur weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen de traditionele exemplaren, op glasblokgebied heeft er de laatste tijd een ware evolutie plaatsgevonden. En dus..

Mosa Kho Liang tegels | hal make-over

2021, het jaar dat een giga verbouwing in ons huis markeerde. Vloerbalken, plafond, leidingen, riool... alles eruit. Daarvoor in de plaats, vloerverwarming, uitbouw, nieuwe tuin, badkamer en hal. En over die hal wil ik het vandaag met je hebben. Want die is toch zo...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...
winterjassen trend geruite jas
winterjassen trends geruite blouse jassen

De zoektocht naar jouw winterjas

Voor een nieuwe winterjas kun je natuurlijk de stad in gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een gemakkelijk online shopmomentje. Lekker vanuit huis met een kop thee/koffie en de kachel op een wat hoger standje. Wel zo passend bij het uitzoeken van een winterjas. Bij bonprix bijvoorbeeld hebben ze een ruime keuze aan winterjassen . De collectie is er heel groot, er is dus altijd wel iets van je gading bij. 

 

winterjassen trend geruite jas
winterjassen trend geruite jas
winterjassen trend geruite jas

Winterjassen trend 2: “quilted” donsjassen

Een paar maanden terug zag ik de eerste “quilted” donsjassen al op Pinterest voorbij komen. Ik vind ze geweldig! Nou ben ik sowieso fan van grote donsjassen. Ik loop hier al een paar jaar in rond. Ideaal op de zaterdagen als ik Mia vanaf de zijlijn op het hockeyveld zie ploeteren. Maar de quilted donsjassen zijn net wat anders dan de gewone donsjassen en lijken eigenlijk nog net wat meer op een dekbed. Je ziet ze veel in naturel tinten, want heel goed past bij een andere trend deze (en volgende!) winter: witte broeken.

quilted jas
quilted jas
winterjassen trends quilted jas
quilted jas
quilted jas
quilted jas

Winterjassen trend 3: Poncho’s

Deze trend heb ik van Mia. Zij volgt op dit moment een modeopleiding in Amsterdam en is dus helemaal on-trend. Van de week moest zij een presentatie geven over mode-ontwerpers van dit moment. Ze had onder andere een moodboard gemaakt over Michael Kors, die tijdens zijn fall/wintershow 2020 helemaal los ging met poncho’s. De zgn. ‘blanket scarfs’ zijn natuurlijk altijd enorm handig, omdat je ze over wat dunnere kleding kunt dragen en zo toch warm blijft. Maar ook als extra laag over een dikke winterjas is een poncho heel prettig.

poncho winterjassen trends
poncho winterjassen trends
winterjassen trends poncho's
poncho winterjassen trends
poncho winterjassen trends
poncho winterjassen trends

Welke stijl is jouw favoriet?

Naast deze 3 winterjassen trends zijn er natuurlijk nog volop andere stijlen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan de gevoerde spijkerjas met teddykraag, de zwarte leren jas (altijd goed) of een sportief all-weather jasje van bijvoorbeeld The Northface. Over dat laatste heel snel meer trouwens!

Het belangrijkste is natuurlijk gewoon dat je moet dragen waar jij je lekker in voelt 🙂 

XX