Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY’s met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor nodig hebt. Het is super makkelijk en het resultaat is heel leuk! Lees verder voor de DIY met Action materialen.

action diy

Wat heb je nodig:

  • 1 grote kom
  • 1 kleiner kommetje
  • montage kit of sterke lijm
  • Spuitbus verf (kleur naar keuze)
  • Kranten
  • Zwarte Acrylverf (optioneel)
  • Kwasten (optioneel)

Home decor

In dit artikel leggen we uit hoe je een DIY met Action materialen maakt. Het wordt uiteindelijk een home decor stuk. Hoe je hem precies wil gebruiken mag je zelf weten. Zet hem in de keuken als fruitschaal, vul hem met decoratie zand en wat bloemstukken of gebruik hem als kaarsenplateau. Je hebt tegenwoordig ook drijfkaarsen, die zijn zo leuk! Wij scoorde ze bij de Xenos. Daar zijn ze redelijk betaalbaar. Je kunt ze ook bij de Blokker halen, maar dan ben je wat meer kwijt. Kijk verder voor het resultaat!

Stap 1

Zoek bij de Action wat leuke kommen uit. De kleur en de print zie je uiteindelijk niet meer. Maar een kommetje met een leuk reliëf blijf je wel zien. Zorg dat de onderkanten van beide kommen op elkaar passen.

Stap 2

Zorg dat de kommen schoon en stofvrij zijn. Haal ook alle stickers eraf. Dan kan je de kommen op elkaar lijmen. Smeer een flinke dot lijm of kit op het midden van de grootste kom. Zet hier het kleine kommetje op. Laat dit heel goed uitharden. Wij lieten hem een nachtje staan.

creatief met action
diy fruitschaal

Stap 3

Check de volgende dag of de kommen goed aan elkaar vast zitten. Here comes the fun part…

Stap 4

Zorg dat je deze stap buiten doet en leg een stuk karton of wat kranten neer. Pak je spuitbus en gaan! Zorg dat beide kommen helemaal bedekt zijn. Als het niet in 1x mooi is kan je het een halfuurtje laten drogen en nog een laag spuiten.

Stap 5

In principe heb je nu al een heel leuk decor stuk. Je kan er voor kiezen om hem zo te laten. Maar, je kan er ook nog een stapje bovenop doen. Meng wat zwarte acryl verf met een klein beetje water. Doop hier je kwast. De bedoeling is dat je spetters gaat creëren. Dit kan je doen door met je vingers over de haren van de kwast te gaan. Snap je niet helemaal wat we bedoelen? Bekijk dan de TikTok over deze DIY! Hierin zie je precies wat we hebben gedaan.

action diy kaarsen
homedeco action

Stylen

Dat was de DIY met Action materialen. Best makkelijk toch? Wij kochten drijfkaarsen om ze te stylen. En de ander staat in de keuken te shinen als fruitschaal. Hoe zou jij deze DIY stylen? Laat het weten in de reacties!