Houd je van klassieke muziek en heb je een iPhone? Dan hebben we goed nieuws! Eerder deze maand heeft Apple namelijk een nieuwe app aangekondigd: Apple Music Classical. Wij hebben uitgezocht hoe dat precies werkt en welke nieuwe features de app heeft.

Apple Music Classical

Apple Music Classical is dé muziek streaming app als je van klassieke muziek houdt. De app is gratis voor iedereen die een Apple Music abonnement heeft. Je kunt hem downloaden in de App Store.

Als je echt fan bent van klassieke muziek kende je de app Primephonic misschien wel. Dit was een Nederlandse dienst die zich specialiseerde in klassieke muziek. Apple Music Classical is ontstaan uit de overname van deze app. Apple maakte voor de overname een aantal beloftes.

apple music classical

Beloftes

Apple zou met de lancering van hun nieuwe app een aantal verbeteringen maken. Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid. En voorop staat natuurlijk de kwaliteit van de muziek. Apple belooft met deze app een luister ervaring te leveren die muziekliefhebbers verdienen.  

Apple Music Classical heeft het grootste klassieke muziekaanbod ter wereld. Gebruikers kunnen gemakkelijk iedere opname vinden. De app biedt een complete luisterervaring voor iedereen. Van experts op het gebied van klassieke muziek, tot mensen die het genre net ontdekken.

Extra features

Je kunt genieten van de hoogste audiokwaliteit die er beschikbaar is. Maar daar blijft het niet bij. Deze app biedt veel meer dan alleen muziek luisteren. Zo zijn er playlists te vinden die zijn samengesteld door experts en kan je natuurlijk zelf een afspeellijst maken. Ben je echt geïnteresseerd in muziek en componisten? Dan kan jij je hart ophalen. In de app vind je namelijk ook biografieën van componisten, uitleg over hun werk en nog veel meer.

We love music — that’s really what we’re all about — and classical music is foundational to music of all genres,”

Oliver Schusser

Vice president van Apple music

Toekomst voor Apple Music

Oliver Schusser gelooft dat Apple Music Classical de beste muziek streaming dienst is die waar dan ook ter wereld beschikbaar is. En volgens hem is dit is nog maar het begin. Wij zijn nu al fan van de nieuwe app en benieuwd wat er nog komen gaat! Apple is sowieso lekker bezig, want eerder dit jaar kwamen ze met nieuwe privacy instellingen. Benieuwd hoe die werken? Je leest het hier.