Een bananenbrood dat zo lekker is dat je er eigenlijk twee plakken van wilt. Met deze versie kan dat makkelijk! Hij is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Je maakt hem in de airfryer. Dus ook geen hoge gasrekening. Ideaal toch.

bananenbrood ingredienten

Ingrediënten

 • 3 rijpe bananen
 • 50 gram kokosmeel
 • 3 eieren
 • 1 el olie naar keuze 
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el kaneel
 • snufje zout
 • Pure chocolate chips (optioneel)
 • 1 el kokossiroop (optioneel)
 • 1 handje frambozen (optioneel)

Benodigdheden

Verder heb je een kleine bakvorm nodig. Eentje die gemakkelijk in de airfryer past. Heb je een bakvorm die precies past? En dus geen ruimte meer om hem eruit te halen? We hebben een artikel geschreven met airfryer tips & trucs. Een handige tip voor dit probleem lees je hier!

Dan heb je nog een stukje bakpapier nodig. Die kan je heel makkelijk in je bakvorm krijgen met een tip. Man wat hebben we veel tips vandaag ;). Deze leggen we uit in dit artikel: met ook een recept voor bananenbrood, maar in plaats van uit de airfryer, uit de slowcooker.

 

bananenbrood mengsel
kokos bananenbrood

Hoe maak je het:

Zoals we al zeiden, dit is een super makkelijk recept. Er zijn ook maar 3 stappen nodig.

 1. Doe alle ingrediënten (behalve het optionele rijtje en 1 banaan) in de blender. Meng tot het een glad beslag is.
 2. Verdeel het over de bakvorm en meng evt nog de laatste ingrediënten erdoor. De banaan kan je in plakjes snijden en er bovenop leggen. 
 3. Bak het bananenbrood in de airfryer op 160 graden voor 40-45 minuten.

Bananenbroden

Super makkelijk toch! Wij zijn al jaren fan van bananenbrood. En dan vooral de wat gezondere variant. Met bijvoorbeeld havermout of in dit geval kokosmeel. Hier een paar van onze favorieten:

gezond bananenbrood

Kokosmeel gezond

We noemde al dat dit bananenbrood een stuk gezonder vergeleken met andere varianten. Maar waarom is dat eigenlijk? Dat komt onder andere door het kokosmeel. Dit is een gezond alternatief voor bloem door het hoge percentage proteïne, vezels en goede vetten. Deze vetten ondersteunen het immuunsysteem en de schildklier en zorgen voor een goede uit. Klinkt als een wondermiddel. 

Maaarrrr

Ja er zit wel een ‘maar’ aan al dit moois. Hoewel kokosmeel lekker en gezond is kan het even stoeien zijn bij het bakken. Het is namelijk heel absorberend. Dit kan ertoe leiden dat je baksels droog worden. Daarom hebben wij wat tips.

 1. Vervang je tarwebloem voor kokosbloem? Gebruik dan ongeveer 1/3 van de hoeveelheid in het recept.
 2. Als er eieren in het recept gaan kan je er vaak 1 extra toevoegen als je bloem vervangt voor kokosmeel.
 3. Kokosmeel klontert snel, gebruik daarom een elektrische mixer of een blender.