In een vorig artikel gaf Ester van Vreden haar Ibiza tips. Ze besloot een jaar geleden een sprong in het diepe te nemen en verhuisde naar het heerlijke eiland. Inmiddels is ze Ibiza expert. Ze had zoveel tips (die allemaal het lezen waard zijn) dat we vonden dat dit twee artikelen verdiende. Lees hier deel 2 van Ester haar tips.

pop up ibiza
ibiza pop up

Pop-up restaurant Xuclar

Vorig artikel eindigde met een eet-tip. We beginnen waar we geëindigd zijn, met nog een eet-tip dus!

Het pop-up restaurant Xuclar van chef Franky. Gelegen op het gelijknamige strand Cala des Xuclar in het Noorden van Ibiza. Deze culinaire hot spot opent al negentien jaar lang in het eerste weekend van mei haar deuren. Aan publiciteit doen ze niet, evenals aan een website, social media of een pin apparaat for that matter. Dus zeker even langs de ATM voordat je hier op de bonnefooi langs gaat.

Palomas Libres My daughter & me retreat

Meerdere malen per jaar organiseert Palomas Libres een bijzonder retreat dat helemaal in het teken staat van moeders en dochters (leeftijd 6 t/m 12 jaar). En hoe aangenaam dat is zie je op de foto bovenaan dit artikel, van Ester en haar dochter. Het verblijf is in een prachtige smaakvolle villa in Sant Llorenc, hét groene hart van Ibiza. Zeven dagen lang staat alles in het teken van dé verbinding met jouw dochter. Palomas Libres is ingericht om deze unieke band tussen moeder en dochter te versterken en echte quality time met elkaar door te brengen. Met de uiterste zorg en oog voor ieder detail is er een liefdevol en vooral ook fun programma samengesteld dat bestaat uit onder andere yoga, hiken, verschillende workshops en zelfs een open lucht bioscoop.

world family ibiza
world family eten
family ibiza

World Family Ibiza

Deze kleurrijke familie met evenzo bonte kledinglijn is inmiddels een begrip op Ibiza. Hun prachtige handgemaakte collectie is de ultieme belichaming van de bohemian style. Sinds vorig jaar hebben ze hun veelkleurige imperium uitgebreid met een restaurant, waar World family member chef Asher met de toverstaf zwaait. Onder zijn bezielende leiding kan je hier in het hoogseizoen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds genieten van de meest uiteenlopende en verrukkelijke gerechten. De kledingwinkel is handig in het restaurant gesitueerd, dus tijdens het dineren kan je meteen ook shoppen. Een win-winsituatie!

kap
kap ibiza

KAP – Kundalini Activating Proces

Met de befaamde rots Es Vedra als magnetisch krachtveld, heeft Ibiza een aantrekkingskracht op iedereen die op zoek is naar spirituele verdieping. Van klankschalen ceremonies, magic mushroom retreats tot transformational breathing. Je kunt je hier helemaal laten onderdompelen in de spiritual scene. Zelf ben ik verslingerd geraakt aan Kundalini Activating. KAP gaat uit van de gedachte dat alles energie is, dus jijzelf ook. Deze levensenergie wordt soms belemmerd om vrij te stromen. KAP helpt je deze blokkade te doorbreken. Klinkt misschien als hoge wiskunde, maar het enige wat je hoeft te doen is je overgeven aan het moment. Eén sessie duurt doorgaans een uur en wordt onder begeleiding van opzwepende muziek gegeven. Mijn favoriet zijn de sessie’s van Candela. In het prachtige Can Rafael healing retreat faciliteert zij in het hoogseizoen tenminste één keer per week een KAP sessie. Aanmelden kan gemakkelijk via haar Instagram

Meer Ibiza tips

Na het leen van deze tips springen we het liefst gelijk in een vliegtuig. Ester heeft er nog meer op een rijtje gezet! Die lees je in deel 1. Lees ook de tips van Anouk en Claudia.