Ester van Vreden was jarenlang werkzaam als fashion producer bij onder andere de Nederlandse Vogue. Tot een jaar geleden. Toen besloot zij samen met haar man en drie kinderen naar Ibiza te verhuizen. Inmiddels is het eiland haar nieuwe thuis. Ze deelt met ons haar leukste Ibiza bohemian island life tips. Het waren er veel, dus we hebben er twee delen van gemaakt. Ester aan het woord in deel 1:

bootje varen ester
bootje varen

Bootje varen

Ibiza kent meer dan 54 verschillende stranden en voor ieder valt wel iets te zeggen. Van privé strandjes zoals Cala Xarraca, waar je alleen een snorkel mee hoeft te nemen. Tot het populaire, maar in de zomer overvolle strand van Cala Bassa. De beste manier op al die strandjes te ontdekken is toch wel vanaf het water. En dat hoeft echt niet meteen een giga jacht te zijn. Op het fijne zandstrand van Cala Vadella verhuren ze kleine motor bootjes voor zeer schappelijke prijzen, die je zonder vaarbewijs kunt besturen. Zo heb je de vrijheid om zelf te bepalen waar je het anker uitgooit en aan land gaat.

uitzicht hike
hiken
hike ibiza

Hiken

Sinds enkele jaren heeft hiken (wat we vroeger in de volksmond een stevige wandeling noemden) ook hier flink terrein gewonnen. Je kunt met een organisatie op pad gaan óf er zelf op uit trekken. Een geweldige en uitdagende hike is naar de verzonken stad Atlantis. Tussen de rotsen zijn verschillende natuurlijke zwembassins ontstaan. De klim naar beneden is pittig om maar niet te spreken over de weg terug. Eenmaal aangekomen is het de inspanning dubbel en dwars waard. Check even de juiste coordinaten via Google Maps. De start is bij het uitkijkpunt bij Es Vedra.

sant jordi
sant jordi markt

Mercadillo Sant Jordi

Je kunt mij niet gelukkiger maken dan met een bezoek aan een rommelmarkt. Van de IJ-hallen in Amsterdam tot ongeveer iedere brocante in Frankrijk en wijde omstreken. I have seen them all. Gelukkig kan ik op Ibiza elke zaterdag mijn hart bij de Mercadillo Sant Jordi ophalen. Gelegen op de oude paardenrenbaan (sowieso al een bezoekje waard) is deze rommelmarkt XXL een wirwar aan kraampjes en stalletjes met het meest uiteenlopende waar.

Juntos house
verhuizen naar ibiza
ibiza tips

 Juntos House

Welk eiland biedt zo veel culinaire uitspatting als Ibiza? Het is dan ook lastig kiezen uit al dat lekkers. Toch staat het vorig jaar geopende Juntos House nu al in mijn favorites. Deels restaurant, deels boetiek en deels cocktailbar gelegen in een prachtige tuin. Het elegante Juntos zit in een oude boerderij in het nog nauwelijks ontdekte dorpje San Mateo. Hier worden alleen biologische gerechten geserveerd van boer tot bord. De groenten zijn allemaal afkomstig van de eigen Juntos farm en de boutique ondersteunt lokale ambacht met de verkoop van uitsluitend duurzame producten. Hier kun je met een gerust hart je dinero’s laten rollen.

Meer Ibiza tips

Na het horen van deze tips springen we het liefst gelijk in een vliegtuig. Ester heeft er nog meer op een rijtje gezet! Die lees je hier in deel 2. Ondertussen kun je wel vast de Ibiza tips van Anouk en Claudia lezen.