Het wordt langzaam maar zeker warmer buiten. De zon schijnt vaker en de vogeltjes fluiten. Dat kan maar 1 ding betekenen. De lente gaat ein-de-lijk beginnen. Wil jij fris en fruitig het voorjaar ingaan? Probeer dan deze super makkelijke detox drankjes. Drink ze los of als onderdeel van een 3-daagse detox. Cheers!

detox ice tea

Citroen-gember ice tea

Ingrediënten:

 • Zakje groene thee
 • Water
 • Citroen
 • Agave siroop
 • Gember
 • IJsklontjes

Bereiding

1. Zet een kopje of een kan groene thee. Laat dit afkoelen tot kamertempratuur. Dat duurt ongeveer een uurtje.

2. Schenk de afgekoelde thee in een glas met lekker veel ijs.

3. Knijp een halve citroen uit in het glas en voeg ook een scheutje agave toe.

4. Voeg naar smaak wat plakjes gember toe.

That’s it. Easy peasy toch?

Werking van groene thee

Groene thee is een perfecte detoxer dankzij de diuretische werking. Moeilijk woord, maar het betekent gewoon dat het gifstoffen afvoert. En dat is wat we willen! Groene thee is ook heel goed voor je metabolisme. Hoe beter je metabolisme, hoe sneller je vet verbrand.

Detox met gember
Detox thee
groene thee met agave

Spicy ananas sap

Ingrediënten:

 • Halve ananas
 • Citroen
 • Chilipoeder
 • Agave siroop
 • IJsblokjes

Bereiding

1. Schil en snij de ananas. Zie hier hoe je dat doet.

2. Doe de ananas in een blender en blend tot het een sap is.

3. Giet de sap door een vergiet in een glas met ijs.

4. Knijp een halve citroen uit in het glas.

5. Voeg als laatste een mespuntje chilipoeder en een kneepje agave toe.

 

spicy ananas detox
ananas sap

Ananas en chili

Ook anans is een goede ontgifter. Het verbetert de spijsvertering en zit vol met antioxidanten. De chilipeper zorgt voor verbranding van koolhydraten, maar geeft je wel extra energie. Dat kan je wel gebruiken tijdens een detox. Samen zijn ze de perfecte combi. En nog lekker ook!

Wat is detoxen?

Ze zeggen dat je met detoxen je lichaam van binnenuit reinigt. Maar wat betekent dat? Naar verloop van tijd verzamelt je lichaam een hele hoop giftoffen. Kort uitgelegd: tijdens een detox eet en drink je zo gezond mogelijk. Hierdoor krijg je geen nieuwe gifstoffen binnen zodat je lichaam de oude kan afbreken. De uitgebreide uitleg lees je hier.

Meer inspiratie:

OHIMP schrijft al jaren over detoxen. Geen fan van groene thee of ananas? Misschien zit hier iets bij: