Lekker eten, dansen met de voeten in het zand en een spirituele ervaring. Dat is hoe de ideale vakantie van Claudia eruitziet. En dat doe je natuurlijk het beste op Ibiza! Zeker voor het spirituele moet je op Ibiza zijn. Met hippies en plekken als de healing mountain kan je daar je ogen uitkijken. Dit zijn de Ibiza tips van Claudia.

Claudia en haar man Dennis hebben net als wij een strandhuisje. De zomers daar zijn altijd gezellig! ’s Morgens een koffietje in het zand, een duik in de zee, een yoga sessie en vallende sterren kijken in een slaapzak. Dit is niet de enige plek waar Claudia vakantie viert. Ze geniet ook elk jaar van een vakantie op Ibiza. Dit zijn haar tips voor een onvergetelijke vriendinnenvakantie.

Claudia is gezegend met een vriendin die een huis heeft op Ibiza. Elk jaar viert ze vakantie op Ibiza. Niet alleen, maar samen met 10 vriendinnen! Ze kennen elkaar uit de modellenwereld. Liepen ooit samen op de catwalk en besloten elkaar nooit meer los te laten. Dat lukt goed met deze tripjes naar Ibiza!

Claudia aan het woord

Het huis van mijn vriendin heeft 8 slaapplaatsen. Er moeten dus twee mensen buiten slapen. Ik offer me standaard op. Het geritsel van de bomen en het zonlicht dat je wekt. Helemaal één met de natuur. Blijer kan je mij niet maken. Vanuit het huis loop je zo het bos in en je kijkt uit over zee. Het is een unieke plek waar ik mij inmiddels helemaal thuis voel.

vriendinnen vakantie op Ibiza

Vakantie planning

Ik ben in totaal twee weken op Ibiza. De eerste week ga ik alleen. Samen met Anita, die daar dan al is, maken we een planning voor de vakantie. De andere acht arriveren later. Er is iets wat standaard op onze planning staat. En dat is minstens één spirituele activiteit. Dat moet wel als je op Ibiza bent!

Lex Empress

Zo waren we een keer bij Lex Empress in een yurt. Zij heeft voor iedereen een persoonlijk liedje gezongen. Dat is niet gerepeteerd. Pas als de gitarist begint te spelen, begint zij te zingen. Alle liedjes zijn persoonlijk op ons afgestemd. Zij legt uit dat ze te teksten vanzelf binnenkrijgt, channelt als het ware. We konden haast niet geloven hoe kloppend de liedjes waren die ze zong.

genieten op Ibiza

Cacao ceremonie

Een andere keer maakten we een boeking met Elena Teixidor. Zij kwam met al haar instrumenten op het dakterras een cacao ceremonie verzorgen. Tijdens een cacao ceremonie wordt er een goedje van pure cacaobonen gedronken. De ceremonie heeft een helende werking. De diepgang opzoeken brengt ons elk jaar weer dichter bij elkaar. Inmiddels kennen we elkaar door en door.

mediteren op Ibiza

Lekker eten en dansen

Dit sluit niet uit dat we naast die spirituele activiteiten ook lekker uit eten gaan en dansen. Niet naar de grote clubs maar gewoon lekker met de voetjes in het zand bij een beachclub. Of een kano huren en varen langs de grotten en rotsen van het noorden. Het mooiste moment van de dag vind ik altijd het ontbijt. Anita dekt de tafel alsof de koningin langskomt. Zo uitgebreid en tijdens het ontbijt ontstaan de mooiste verhalen. Vaak zitten we om 11 uur nog aan tafel.

Ibiza breakfast

Heb jij ook heerlijke Ibiza tips?

We lezen ze graag, in de reacties onder dit artikel. Ook Anouk viert regelmatig vakantie op Ibiza. Lees hier haar tips.