Al jarenlang viert Anouk samen met vrienden en familie vakantie op Ibiza. Sa Trinxa en Cova Santa zijn haar 2 Ibiza tips voor een ultiem gevoel van vrijheid en blijheid. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dus vroegen we haar om meer te vertellen.

Het strandleven is Anouk met de paplepel ingegoten: net als ons heeft ze een strandhuisje aan zee. Niet zo gek dat ze haar man Arne, die ook een strandhuisje heeft, daar heeft leren kennen. En ook niet zo gek dat zij aan het einde van het strandhuisjesseizoen, met een vriendengroep van daar, de zomer verlengen op Ibiza.

Centraal in deze vakanties staat samenzijn, lachen en genieten van het hippie-sfeertje waar Ibiza om bekend staat. De groep ontdekt elk jaar wel wat nieuws, maar twee plekken zijn favoriet en daar keren ze graag naar terug.

Anouk aan het woord:

Sa Trinxa is ons favoriete strandplekje, hier komen we elk jaar weer terug. We beginnen om 11 uur aan de cava sangria. Er draait een DJ die jaren 80 hits omtovert tot loungemuziek. Naarmate de dag ouder wordt gaat de muziek steeds harder. Om een uurtje of 15.00 wordt het gezellig druk. De strandbedjes zijn vol en daartussen liggen mensen met handoekjes in het zand. Super gezellig! Er wordt veel gelachen, gedronken, gedanst en met elkaar gekletst. Alle culturen door elkaar, maar toch voornamelijk Nederlanders.

vakantie op Ibiza

Alles kan, alles mag

Vroeger was Sa Trinxa een naaktstrand, of nou ja nog steeds eigenlijk, alles kan op Ibiza. Maar dat is ieder voor zich. Het heeft echt nog een vrijheid-blijheid gevoel. Het maakt niet uit wie je bent of wat je draagt. En geen vreselijke jetset van ‘kijk eens naar mij’. Voor mij heerst hier echt het Ibiza gevoel.

Cova Santa

Onlangs hebben we Cova Santa ontdekt. Een restaurant, club, markt en festival in één. Het ligt in de regio San Josep, tegen een hoge berg. Om er te komen moet je veel klimmen. Er zijn onderweg naar boven allerlei trappetjes waar je even kan zitten. Genieten van de omgeving. Het is hier wel duur, je moet van tevoren 60 euro per persoon betalen. Dit gaat bij het restaurant weer van de rekening af.  Het eten is lekker maar veel te weinig voor het bedrag, ook de wijnen zijn extreem duur. Maar, al met al vinden wij het de klim omhoog en het geld waard!

Arne en Anouk

Wij waren er op een flower power avond. Zo gezellig en weer allemaal in die hippie-sfeer. Buiten ging het om 00.00 dicht, maar binnen werd er verder gefeest. Iedereen was vrolijk en er werd heerlijke muziek gedraaid. Ook was weer dat ultieme Ibiza gevoel.

Heb jij ook heerlijke Ibiza tips?

We lezen ze graag, in de reacties onder dit artikel.