Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met een handvat. Weggooien is ook zonde en ze hebben wel een leuke vintage look. Wij zijn op zoek gegaan naar manieren om hem te upcyclen. Zie hier: creatief met een oude koffer!

Kattenhuis

Het eerste idee is niet alleen leuk, maar ook heel schattig. Je kan je oude koffer namelijk heel makkeklijk omtoveren tot een nieuwe chillspot voor je katten. Je kan dit zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Zo kan je ervoor kiezen om pootjes te kopen. Als je deze bevestigd aan de koffer heb je een soort hoogslaper voor je kat. Of ga voor lage pootjes natuurlijk. Vind een kussen wat er mooi in past en klaar is kees. Het is wel belangrijk dat de deksel goed open blijft. Als deze heel zwaar is kan het handig zijn om er met touw voor te zorgen dat hij niet dicht kan vallen. Hier wat voorbeelden!

kattenhuisje koffer
kattenhuisje koffer
kattenhuisje koffer

Moestuin

Je kan ook een moestuin of plantenbak van je koffer maken. Ook dit is heel simpel. Leg een stuk zeil of zelfs een opengeknipte vuilniszak in de koffer. Het is niet erg als deze uitsteekt. Vul de koffer met potgront en planten maar! Je kan er een kruidentuintje van maken. Of als je een grote koffer hebt een bloementuin. Misschien plant je wel zaadjes voor groenten en fruit. Wil je het nog makkelijker maken? Je kan de koffer ook gewoon gebruiken als display voor planten in potjes. Zie de foto’s. 

tuin koffer
plantenbak koffer
bloemen koffer

Drankkastje

We hebben nog een leuke manier gevonden om creatief te zijn met een ouder koffer. Je kan je oude koffer ook gebruiken om likeur en sterke drank te bewaren. Dit is er weer één die heel simpel kan zijn. Maar we hebben ook voorbeelden voorbij zien komen waar er glas in de koffer is gezet. Heel gaaf als je dat kan! Maar wij houden het even makkelijk. Je kan de koffer namelijk ook gewoon op een bijzettafeltje zetten en vullen met drank. 

drank kast
drank koffer
drankkastje koffer

Make-up tafel of medicijnkast

Heb je nog een lege hoek in de slaapkamer? Maak er een make-up hoek van. Voor deze DIY maak je weer pootjes onder de koffer. En ook hier belangrijk dat de deksel niet dicht kan vallen. In de deksel bevestig je namelijk een spiegel. Het makkelijkste is een plakspiegel. Die hebben ze bij de Ikea. En dan kan je het zo bont maken als je zelf wil. Stal je hele cosmetica collectie uit, of houd het bij de essentials. Plak een ledstrip in de deksel of maak een lijst om je spiegel. Alles kan met wat fantasie. 

makeup tafel
make up tafel vintage
medicijn kast_

Bijzettafel

Misschien voor de hand liggend, maar daardoor niet minder leuk. Klap de koffer dicht en gebruik hem als bijzettafel. Je kan twee koffers opstapelen en ze zo neerzetten. Versier ze dan wel met een plantje of iets dergelijks. Anders lijkt het alsof je net terug komt van vakantie ;). Je kan er ook hoge of lage pootjes onder maken. Zet hem in de woonkamer of bij je bed. 

koffer tafeltje
bijzettafel
kofferkoffie

Wishbone chair

Stylingtips voor deze mooie stoel

Planken

Deze DIY lijkt ons wat ingewikkelder. Maar leuk om naar te kijken of ter inspiratie is het zeker. Hier zijn de koffers door midden gezaagd en opgehangen. Hoe verzin je het! Durf jij het aan? Dan kan je hier lezen hoe het moet. Wil jij je muur versieren maar liever met iets simpelers? Check dan deze tips voor een gallery wall.

planken oude koffer
koffer muur
planken

Favoriet

Dat was onze inspiratie voor 5x creatief met een oude koffer. Welke DIY vind jij het leukst? Wie had gedacht dat je zoveel kan met een oud ding. Je zal hem maar weggooien… Heb je geen koffer, maar wil je wel een DIY namaken. Kijk even bij de kringloop, daar zullen ze vast wat hebben.