Brownies, chocoladetaart, Snickers en eigenlijk alles met chocola. Je kan mij ervoor wakker maken. Maar ontbijten met chocoladetaart schijnt niet zo goed voor je te zijn. Om toch aan mijn dagelijkse chocolade dosis te komen maak ik een slowcooker choco-bananenbrood. Zonder toegevoegde suikers. En het leuke van dit recept. Het is heul makkelijk! Een kwestie van ingrediënten mengen, in de slowcooker stoppen en geduld hebben.

chocolade bananenbrood

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen

  • 1 cup havermeel (ongeveer 125 gram)

  • 1 cup speltmeel

  • 2 eieren

  • 1 tl bakingsoda

  • 4 flinke el cacao

  • Scheutje agavesiroop of honing

  • Bakpapier 
  • Blender
  • Slowcooker

Dit recept is echt een fluitje van een cent. En om het nog makkelijker te maken kun je de bananen, de eieren en de agavesiroop in een blender mixen. Daarna in een kom mengen met de droge ingrediënten. That’s it!

Als het beslag klaar is kun je het overgieten in de slowcooker. Maar niet voordat je er een bakpapiertje inlegt. En laat ik daar nou net een hekel aan hebben. Zeker met een kleine ronde slowcooker blijft dat papiertje voor geen meter liggen. Gelukkig herinnerde ik me een handig filmpje op TikTok. Door een stukje bakpapier te verfrommelen kun je hem vervolgens beter vormen naar de bakvorm. Of de slowcooker in dit geval.

bakpapier truc
slowcooker choco bananenbrood

En tot slot, misschien nog wel het moeilijkste van dit recept: wachten. Dit choco-banenbrood krijgt een perfecte kleffe structuur als je de slowcooker 3 uur op low zet. Nog een handig trucje: door een theedoek om de deksel te wikkelen vangt deze de condens op. Zo krijg je geen sompig bananenbrood.

choco bananenbrood slowcooker
choco bananenbrood slowcooker
chocolade bananenbrood

Dit choco-bananenbrood was het wachten meer dan waard. Ik at hem als ontbijt met een klein bakje yoghurt en wat aardbeien, als tussendoortje tijdens het studeren en na het eten bij de thee. Hoezo chocolade verslaafd?