Vandaag heb ik zomaar weer eens zin om te bakken! Niet iets ingewikkelds, maar graag wel iets gezonds. En zo maak ik een suikervrij bananenbrood en hiervoor gebruik ik een heel simpel recept.

Een bananenbrood zonder suiker?

Het is vast geen geheim voor je dat een banaan veel suikers bevat. Fruitsuikers welteverstaan. Aan dit recept voor suikervrij bananenbrood voeg ik echter geen andere suikers toe. Dus geen kristalsuiker, geen palmsuiker en ook geen siropen. Alles puur natuur. Hoewel, ik gebruik wel een paar gram bakpoeder. En als het bananenbrood klaar is vind ik wat honing erover ook erg lekker smaken. Maar goed, je kunt het bakpoeder ook vervangen door

Wist je trouwens dat een banaan een stofje bevat waar je vrolijker van wordt? Ik heb hier 10 gezondheidsvoordelen van de banaan beschreven.

Dit recept voor een bananenbrood zonder suiker is trouwens geïnspireerd op een recept van collega-blogger en gezellige mede-Haarlemmer, Ellen van Madebyellen.com.

Qua ingrediënten is het lekker overzichtelijk:

  • 5 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 175 gram smeltmeel
  • 25 gram havermout
  • half zakje bakpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • wat olie of boter om de cakevorm in te vetten

Voor de bereiding van het bananenbrood zonder suiker klik je even op het andere tabje boven de ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. In een keukenmachine of blender mix je de bananen en eieren. Vervolgens meng je er de bloem, havermout en overige droge ingrediënten doorheen. Giet het beslag in de cakevorm en doe hem voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Laat het bananenbrood even afkoelen zodat hij makkelijker uit de vorm komt en laat hem vervolgens op een rooster verder afkoelen.

Ik vind een stuk bananenbrood het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Het is echt echt niet nodig want het suikervrije bananenbrood is zoet van zichzelf, maar Ik besprenkel mijn plakje met wat druppeltjes honing en dan is het gewoonweg smullen geblazen!