Als iets op dit moment trending is in onze slowcooker recepten Facebook groep, dan is het fudge. De recepten en variaties vliegen me om de oren en alleen al door ernaar te kijken heb ik het idee dat de kilo’s me tegemoet vliegen. Niet zo gek dat heel veel mensen hun SC fudge recepten delen trouwens… het is supereenvoudig te maken en smaakt mega-lekker! Lees snel verder voor hét slowcooker fudge basisrecept. →

Toffee, borstplaat, fudge en caramels zijn benamingen voor snoepgoed dat is gemaakt van ingekookte suikerstroop met melk en room. Fudge wordt traditioneel gemaakt van boter, suiker en melk of room. Dit wordt tot 116°C verhit, en met een garde opgeslagen tijdens het afkoelen, zodat een romige substantie ontstaat. (bron) Maar dat is NIET wat wij hier gaan doen. Voor dit slowcooker chocolade fudge recept hebben we slechts 2 ingrediënten nodig!

slowcooker fudge

Ingrediënten voor de slowcooker fudge

We hebben het hier dus echt over een basisrecept. Natuurlijk zijn er tal van variaties mogelijk, daar kom ik op een later moment nog op terug.

  • 300 gram chocolade. Ik gebruik hier de AH huismerkrepen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • optioneel: ik gebruik hier walnoten die ik in een vijzel wat gestampt heb

Overige benodigdheden:

  • slowcooker
  • spatel/pollepel
  • lage ovenschaal
  • bakpapier

Bereiding:

Breek de chocolade in stukken en doe ze in de slowcooker. Zet de slowcooker op high, je kunt de deksel van de pan laten. Als de chocolade zacht is geworden (na ongeveer 15 minuten) roer dan het blikje gecondenseerde melk erdoorheen. Blijf roeren tot er een soort van bal ontstaat en de substantie niet meer aan de slowcooker vast blijft kleven. Bekleed de ovenschaal met een vel bakpapier en schep hier de fudge in. Bestrooi eventueel nog met extra noten die je iets indrukt. Laat even afkoelen en zet vervolgens de schaal voor 2 uur in de koelkast.

Nu kun je de fudge in stukken snijden en gaat het grote genieten beginnen!

Houdbaarheid

Er wordt gezegd dat de fudge zeker 3 weken in de koelkast houdbaar is, maar goed… wie houdt dat nou vol 😉