Deze rode curry madras uit de slowcooker is gewoonlijk wat pikant, maar omdat ik daar niet zo dol op ben gebruik ik minder rode peper. En daar heb ik een trucje voor, lees maar snel verder.
Een Madras-kruidenmengsel voor curry komt uit het zuiden van India en bestaat onder andere uit kurkuma, koriander, komijn. Deze curry madras maak je heel eenvoudig klaar, in de slowcooker.
Ingrediënten voor 3-4 personen
Ik gebruik een verspakket (via de boodschappenservice PICNIC) maar de ingrediënten zijn natuurlijk ook los heel gemakkelijk verkrijgbaar.
- een kleine bloemkool
- 1 rode paprika
- 180 gr tomaten
- een rode ui
- 1 limoen
- een rode peper
- 100 gr curry madras pasta
- pakje kokosmelk (200 ml)
- 300 gr rijst
- 300/400 gr kippendijfilet
- scheutje olijfolie
- peper en zout naar smaak
- optioneel: wat takjes koriander
Zo maak je het
- Maak de groenten schoon. Maak kleine roosjes van de bloemkool. Snij de tomaten en paprika in grove stukken en de ui in fijne stukjes.
- Besmeer de bodem van de slowcooker met wat olijfolie. Leg hier de uisnippers op en vervolgens de kippendijfilet. Leg vervolgens de groente erop.
- Meng de curry madras pasta met de kokosmelk en giet dit over de ingrediënten in de slowcooker.
- Leg hier vervolgens de rode peper bovenop. Dit de tip om je gerecht niet zo heet te maken! Ben je wel dol op pikant, dan snijd je de peper door de helft en verwijder je de zaadjes. Snijd de peper in stukjes en meng deze door de curry.
- Zet de slowcooker voor 5 uur op low.
- Tegen het einde van de kooktijd bereid je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder na 5 uur de rode peper, breng de curry desgewenst op smaak met peper en zout.
- Schep de rijst en de curry op de borden en garneer met was blaadjes koriander.
- Besprenkel tot slot met wat limoensap.
Eet smakelijk!
En wil je meer slowcookerrecepten en inspiratie? Word dan lid van onze slowcooker recepten groep op Facebook. (Deze groep heeft trouwens al bijna 20.000 leden!!)
en wanneer gaat de limoen er door?
Dat vroeg ik me ook al af. Kan het nergens vinden
Volgens het kip-curry-madras maaltijdpakket van bijv. de Lidl of AH pers je de limoen (hoeveelheid naar smaak) uit over het gerecht nadat het van het vuur gaat en dus klaar is. Zo doe ik het zelf ook altijd: nog in de pan het limoensap erover sprenkelen, dan serveren met rijst.
Extra info: de limoen pas na bereiding erover is bewust, anders wordt het gerecht bitter.
Wat handig met die thuispakketten, je brengt me op een idee.
Dat ziet er heerlijk uit. Wij zijn ook helemaal aan het slowcooken de laatste tijd dus heel erg fijn al jullie recepten hier.
Oh weer een heerlijk gerecht….
Dit recept bewaar ik 😉
Een fijne dag Xoxo