Even een weekje ontsnappen aan de drukte. Lekker genieten in een mooie omgeving. In een luxe vakantiehuisje waar je je gelijk helemaal thuisvoelt. Kan dat? Jazeker! En ik kan het weten want ik heb het onlangs gedaan. In het vakantiepark Suitlodges Gooilanden van Dutchen had ik 10 dagen een eigen tiny house. En dat grote genieten ging als volgt →

gedroogde sinaasappelschillen

Mijn broer bracht me op het idee om eens lekker weg in eigen land te gaan. Hij doet dat de laatste tijd wel vaker samen met z’n vriendin en hun ukkie. En hij heeft groot gelijk.

Er is toch zoveel mooist te ontdekken is Nederland.

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

Het verschil tussen een inloopdouche en een douchecabine?

Ben je op zoek naar de ideale inloopdouche of douchecabine voor je badkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten douches en hoe je de juiste douche vindt.  Of je nu warm of koud doucht, een douche...

Prayer plant verzorgen en stekken

De meest voorkomende plant bij mij in huis is de prayer plant. Ook wel de gebedenplant in gewoon Nederlands. de officiele naam van deze plant is de Maranta. De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Brazilie. Daar zie je metershoge varianten. Met deze...

Meer kleur in de badkamer | 27x inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor meer kleur in de badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel heb ik de allerleukste gekleurde badkamers op een rijtje gezet. Van een geverfd plafond tot kranen in een knalkleur. En van paarse douchewanden tot...

Vakantiehuisje eisenlijstje

Als ik in m’n uppie een week in een vakantiehuisje ga doorbrengen, dan mag het me natuurlijk aan luxe en natuur in de nabije omgeving niet ontbreken. Ook moet mijn bestemming goed aan te rijden zijn, zodat ik bezoek kan ontvangen.

En zo kom ik uit bij Suitlodges Gooiland van Dutchen. Zij bieden prachtige huisjes met een supermooi interieur. De vakantiewoningen zijn uitgerust met een ruime keuken met hypermoderne ETNA apparatuur. Mijn lodge heeft zelfs een eigen sauna en bad in de slaapkamer! Er zijn 2 slaapkamers met elk eigen sanitair, dus ik kan prima gasten ontvangen.

Dit is nou precies het luxe vakantiehuisje dat ik in gedachten had.

Suitlodges Gooilanden

Kunnen we er ook 10 dagen van maken?

Met een aantal klikken is mijn boeking voor 7 dagen als snel gemaakt. Maar naarmate ik de beschrijving en recensies lees raak ik almaar enthousiaster. Zal ik…? Zal ik proberen om er 10 dagen van te maken?! Why not!!

Na wat over en weer gemail met Dutchen (goede klantenservice!!) is de boeking aangepast en kan ik 10 dagen gaan genieten.

gedroogde sinaasappel
veldboeket

Ultiem ontspannen in m’n luxe vakantiehuisje

Jeetje wat is het genieten in de lodge. Al op dag 1 heb ik een heerlijk relaxte ochtendroutine ontwikkeld. Ik sta op, doe een half uurtje yoga, stap een kwartier de sauna in, chill even (letterlijk ook), plons het bad in (wat een giga kuip!) en kleed me vervolgens aan. Bijna alle dagen breng ik in een ultiem ontspannen staat door. 

prive sauna
bad in de slaapkamer
luxe vakantiehuisje yoga
luxe vakantiewoning Gooilanden

“Thuiswerken”

De laptop laat ik de meeste dagen dicht, hij gaat hooguit open om een Netflix serie aan te zetten. Ik heb alleen tussendoor mijn wekelijkse Franse les gevolgd en 2 blogs geschreven. Maar ik kom er al snel achter dat je hier ook heel goed “thuis kunt werken”. Ik zie opties!!

thuiswerken in vakantiehuisje
thuiswerkplek eettafel

De paden op de lanen af

Ik heb e-bikes bijgeboekt dus maak naast verschillende wandelingen ook een aantal fietstochten.

Zo maak ik een fietsocht over de Oud-Loosdrechtsedijk naar het dorpje Vreeland. Zo mooi! Wat er verder in de nabije omgeving te doen is”

  • De Loosdrechtse Plassen – omschreven als de watertuin van Nederland – liggen op slechts twee kilometer afstand.
  • Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een ideaal vertrekpunt voor allerlei fietstochten en wandelingen in de omgeving.
  • De buitenplaatsen van ´s-Graveland zijn een mooie bestemming voor een ontspannen fietstocht

De Suitelodges Gooilanden liggen heel centraal in het midden van Nederland. Steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort liggen binnen ongeveer 30 minuten rijden.

fietstocht loosdrecht

Over Dutchen

Dutchen biedt luxe vakantieparken in Nederland aan de kust, op de Wadden en bij prachtige natuur. De vakantieparken zijn kleinschalig en rustig gelegen, ideaal voor een heerlijke ‘buiten’ vakantie aan het strand of in mooie natuurgebieden. Wat de vakantieparken van Dutchen uniek maakt is hun bijzondere locatie, de architectuur en de luxe inrichting. Alle vakantieparken in Nederland zijn door interieur designers met veel aandacht op design, comfort en doel ontwikkeld.

Suitlodges Gooilanden