Glasblokken zijn in het interieur weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen de traditionele exemplaren, op glasblokgebied heeft er de laatste tijd een ware evolutie plaatsgevonden. En dus nu kun je ze vinden in allerlei soorten en maten, qua kleur, patroon en formaat. Laat je inspireren!

roze glasblokken
glasblokken woontrend
transparante glasblokken tussenwand

Glasblokken zijn veilig en energiezuinig

In de jaren zeventig en tachtig waren ze in woonhuizen veelvuldig te vinden, vooral als douche- of tussenwand. Maar de jaren erna zijn de glasblokken een beetje in de vergetelheid geraakt. En als ze al ingezet werden, dan vooral als functioneel bouwmateriaal. Wat deels begrijpelijk is hoor, ze zijn immers hartstikke veilig en energiezuinig. Maar door ze alleen als praktisch te zien deden we de glasblok echt te kort. Gelukkig is daar verandering in gekomen en wordt de glasblok weer een gewild object.

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

douchewand van glasblokken
glasblokken woontrend
bar van glasblokken

Glasblokken terug van weggeweest

De laatste tijd staan de glasblokseinen weer op groen en is het een hot en gewild object bij (interieur)architecten in binnen- en buitenland. En niet perse als een functioneel ding, maar vooral als een designvoorwerp. Als je Google erop naslaat kom je de glasblok tegen in allerlei vormen met de meest uiteenlopende patronen. Ook de gekleurde glasblokken zijn plaatjes om te zien.

scheidingsmuur van glasblokken
glasblokken trend

Meer dan een bouwsteentje voor een tussenwand

Glasblokken voldoen nog steeds perfect als tussenwand. Maar er zijn echt nog wel meer toepassingen te bedenken. Tsja, waarom niet je hele voorgevel vervangen door eentje van glasblokken?! Zou niet misstaan bij ons vakantiehuisje aan zee trouwens!

gevel van glasblokken

En is deze interieurtrend iets voor jou?

Wij zijn al aan het kijken welke wand in huis plaats kan maken voor een glasblokken variant hoor. Heb jij er ook wel oren naar? Zoek op Pinterest of Google naar een leverancier in de buurt. En als je een goede gevonden hebt, laat het ons weten!

10x inspiratie voor glasblokken