Kobaltblauw, koningsblauw, grieksblauw… Hoe je deze kleur ook noemt, het is dé trend in interieur land. Is het iets voor jou? Laat je inspireren door deze voorbeelden.

Kleur in je interieur

De afgelopen jaren werden veel huizen omgetoverd tot mini-Ibiza plekken. Met veel rotan en riet en gebruikmakend van aardetinten. Nog steeds ben ik dol op deze trend, want wat mij betreft is hij lekker rustgevend. Maar de afgelopen tijd was ik wel klaar met onze naturel houten zonnespiegel want en wilde ik meer kleur in mijn interieur. Ik ben er nog niet maar wel goed op weg, binnenkort volgt een update met foto’s van ons nieuwe interieur!

blauwe keuken
blauwe keuken
kobaltblauw keukenkastje

Kobaltblauw past bij jou

Een kobaltblauwe trui of jas zal ik niet zo snel aantrekken. En ook een plafond zal ik niet snel in deze intens blauwe kleur schilderen. Maar ik moet eerlijk bekennen, een muur heb ik wel eens in deze kleur geschilderd (was trouwens nog best een ding om die weer wit te krijgen na een paar jaar). Voorlopig hou ik het bij witte muren en breng ik kleur aan door middel van accessoires. Een blauw schilderij, een grote blauwe vaas of kobaltblauwe kussens op de (oranje) bank.

kobaltblauwe thuiswerkplek
koningsblauwe muur
kobaltblauwe slaapkamer

De leukste kleine eethoekjes

Geen groot huis, toch een leuke keuken

koningsblauwe badkamer
koningsblauwe badkamer
kobaltblauwe bank
trap kobaltblauw
blauwe keukenaccessoires

Blauw blijkt gezond!

Wist je dat, we in een blauwe omgeving gemakkelijker ontspannen. De bloeddruk daalt en onze hartslag wordt er rustig van. Blauw is kalmerend, rustgevend en het zorg voor concentratie en focus. Wie weet iets voor je nieuwe thuiswerkplek of de studeerkamer?

kleurrijke slaapkamer inspiratie
blauwe prouve stoel
kobaltblauw keukenkastje
grieksblauwe keukendeur
koningsblauw vlak
blauw plafond

En, hou jij al van kobaltblauw?

Zou jij het durven? Je plafond, een muur of deur in deze opvallende kleur schilderen? Ik hou het voorlopig in ieder geval bij accessoires. En wie weet, een leuke make-over van een kastje of tafel binnenkort?