Blauw blijkt wereldwijd de meest populaire en meest gedragen kleur. Ook in het interieur is blauw erg populair, zoals je kunt zien in deze ruim 20 interieur foto’s. Vooral koningsblauw heeft mijn hart veroverd. Heb jij al blauwe items in je interieur?

Van aardetinten naar Mondriaan kleuren

De afgelopen jaren waren de nude- en aardetinten in het interieur helemaal de trend. Nog steeds ben ik fan van dit kleurenpalet, vooral omdat het veel rust creëert. Toch zie ik de laatste tijd op Pinterest ook veel “harde” kleuren in het interieur voorbijkomen. Koningsblauw vind ik de meest opvallende kleur en ik moet zeggen, ik val er als een blok voor!

koningsblauwe interieurtrends
koningsblauwe interieurtrends
koningsblauwe interieurtrends

Koningsblauw in de kinderkamer

Een blauwe kleur kun je overal in huis wel toepassen, bijvoorbeeld in een keuken, badkamer, woonkamer of kinderkamer. Ik heb een keer Mia’s slaapkamermuur in deze kleur geschilderd en vond het mooi combineren met haar kleurrijke speelgoed destijds, van Kitsch Kitchen. Dat is alweer bijna 15 jaar geleden! De tijd van gekleurd tafelzeil, leggings onder wijde rokken en jurkjes van King Louie. De muur heeft ondertussen heel wat kleurveranderingen ondergaan. Het blauw was overigens niet gemakkelijk weg te krijgen!

koningsblauwe muur
koningsblauwe muur
koningsblauwe muur

De leukste kleine eethoekjes

Geen groot huis, toch een leuke keuken

Even wat technische achtergrondinformatie

“De kleur royalblue / koningsblauw met hexadecimale kleurcode #4169e1 is een tint van blauw. In het RGB-kleurmodel bestaat #4169e1 uit 25.49% rood, 41.18% groen en 88.24% blauw. In de HSL-kleurruimte heeft #4169e1 een tint van 225° (graden), 73% verzadiging en 57% lichtheid. Deze kleur heeft een geschatte golflengte van 470.14 nm.”

Dat je het maar even weet… 😉

blauw in de slaapkamer
koningsblauwe interieurtrends

Wist je dat…

…er heel veel verschillende kleuren blauw zijn? Denk aan lavendelblauw, indigoblauw, jeansblauw, korenbloemblauw, kobaltblauw, nachtblauw, inktblauw, hemelsblauw, lichtblauw, pastelblauw, pauwblauw en dus koningsblauw.

koningsblauwe keuken
koningsblauw badkamer
blauw in de slaapkamer

Blauw blijkt ook nog eens gezond!

Het schijnt dat we in een blauwe omgeving gemakkelijker ontspannen. De bloeddruk daalt en onze hartslag wordt er rustig van. Blauw is kalmerend, rustgevend en het zorg voor concentratie en focus. Wie weet iets voor je nieuwe thuiswerkplek of de studeerkamer?

Deze poetische tekst kwam ik ook nog tegen over de kleur blauw:

“Blauw is de kleur van de hemel, het onwerkelijke. Het is een verkoelende kleur die vrede en rust geeft. Het brengt geloof in jezelf en in anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie en opent je geest. Het stimuleert je gevoel voor muziek en kunst en haalt je uit de sleur van alledag. Blauw is de kleur van de onbegrensdheid.”

bron

kleurrijke slaapkamer inspiratie
blauwe prouve stoel
blauwe schilderijen

Wishbone chair

Stylingtips voor deze mooie stoel

Koningsblauw = internationale kleur

Met koningsblauw kun je naar hartelust variëren. Lichte tinten staan er prima bij. Maar ook juist hele felle tinten. In veel landen is deze kleur niet meer weg te denken. Bijvoorbeeld in Griekenland, je kent de blauwe daken en huisjes vast wel? Maar ook in veel Zuid-Amerikaanse landen wordt de kleur veel toegepast om sfeer te creëren in huis. 

interieurtrend koningsblauw
interieurtrend koningsblauw
interieurtrend koningsblauw
blauwe keuken
blauwe kranen
kobaltblauwe muur
blauw plafond
koningsblauwe interieur tips
Koningsblauw

Koningsblauw past bij jou

Een muur blauw verven zal ik niet meer zo snel doen. En ook het plafond en de vloer hou ik eerder wat basic. Maar blauwe accessoires, dat zie ik wel zitten!

Voor wie uit de jaren ’70 komt, weet dat de spreuk “koningsblauw past bij jou” niet helemaal klopt 😉 Het is natuurlijk giroblauw past bij jou. Hoe dan ook… blauw in je huis, is het iets voor jou?  

koningsblauw interieur tips