In de wintermaanden breng ik heel wat meer tijd door in mijn bed dan in de zomer. Heerlijk vind ik het, wegkruipen onder mijn flanellen dekbedovertrek, serietje aan, pot thee binnen handbereik. Flanel heb ik eigenlijk pas sinds kort ontdekt. Maar nu ik er eenmaal onder geslapen heb, wil ik niet meer zonder. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een flanellen dekbedovertrek? Lees maar verder 

Snurk pyjama's

Kijk ons zitten, lekker warm en behagelijk voor ons haardje. Gehuld in heerlijke huispakken van het superleuke merk Snurk, waar wij ook een flanellen dekbedovertrek van mogen uitproberen. 

Flanel katoen is een katoensoort waarbij een speciale weeftechniek wordt gebruikt. Los gesponnen katoenen garen worden in een keperbinding geweven. Vervolgens wordt het flanel licht geruwd zodat er een donsachtig laagje ontstaat en dit voelt waanzinnig comfortabel aan op de huid. Flanel katoen is er voor op de koude nachten, koude slaapkamers of speciaal voor de koukleumen onder ons is dit beddengoed ook prima in de overige jaargetijden. Wees absoluut niet bang dat je het te warm krijgt onder een dergelijk overtrek! Voor flanel katoen gelden namelijk precies dezelfde voordelen als bij katoen: vochtregulerend, fris, soepel en zijdezacht.

Fransje en Mia

10x rotan bedden inspiratie

Wat zijn het een pláátjes

Flanel uit grootmoeders tijd

Flanel bestaat al heel erg lang en wordt vaak als oubollig gezien. Ik kan me ook nog goed de flanellen lakens van mijn oma herinneren. Lekker jaren ’70 met iconische bloemenprints. Flanel is weer helemaal terug van weggeweest en het grootmoeders-tijd-imago is dan ook  allang achterhaald. Er zijn zoveel mooie flanellen dekbedovertrekken vergrijgbaar.

Het flanel katoen van SNURK is 100% biologisch. Hier hoeven zij niet ver voor te reizen, want al hun producten worden gemaakt in Europa, in Portugal. Ons flanellen dekbedovertrek is wit en heeft een superleuke print van een snurkend katje. Als ik het bed mooi heb opgemaakt voor de foto kan Mia het niet laten om er gelijk een dutje op te gaan doen. En onze lieve Fransje, die kruipt er gezellig bij.

Neem een kijkje op de website van SNURK voor nog veel meer geweldig leuke dekbedovertrekken en huispakken (voor klein en groot, voor man en vrouw!

flanellen dekbedovertrek Snurk
Fransje en Mia

10x heerlijke slaapkamer inspiratie

8 uur slaap is niet meer genoeg