Al een aantal jaren vind ik een witte tegelmuur in de keuken erg mooi. En dan niet een klein randje boven het aanrecht. Maar helemaal betegeld tot aan het plafond. Ik heb een aantal hele mooie keukenvoorbeelden gevonden, met ook zo’n prachtige witte muur. Welke vind jij het mooist?

De keuken is een plek waar de meesten van ons best wel wat tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat een keuken praktisch is, maar vooral ook gezellig. Bij een witte tegelmuur denk je in eerste instantie misschien niet aan gezelligheid. Ja, functioneel is het wel. Maar toch bewijzen deze voorbeelden van keukens met zo’n witte muur, dat ze naast “clean” ook sfeervol kunnen zijn.

Goedkope keukenmetamorfose volgens laatste trends: zal ik?

Mijn eigen witte tegelmuur

Goh, het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik mijn eigen keuken onderhanden nam en de bovenkastjes verruilde voor een witte tegelmuur met planken. Daar heb ik nog steeds geen spijt van. Hoewel het nog best een klus is om die planken overzichtelijk te houden. Bovenkastjes blijken daar toch wel handig voor te zijn.

keukenaccessoires

Mijn keuken is eigenlijk heel erg basic. Onder wat witte kastjes en boven dus planken met de keukenaccessoires die wat mij betreft niet verstopt hoeven te worden, maar gewoon mooi zijn om te zien. Qua inbouwapparatuur heb ik een vaatwasser en een SMEG oven/gasfornuis. O ja, en een Quooker! Dat is toch by far wel mijn favoriete keukentool. Het aanrechtblad is van marmertegels die ik ook door de tegelzetter heb laten plaatsen. Ooit, ooit ga ik voor een nieuwe keuken met een goed werkende afzuigkap, een volwaardig keukenblad (gegoten beton of eikenhout), een kookplaat die helemaal aan de toekomstige energie voorwaarden voldoet, en kwalitatieve kastjes (wel weer alleen onder denk ik).

Wat andere voorbeelden van een witte tegelmuur in de keuken

Dat de tegelzetter mijn witte muurtje aan het inplannen was, vroeg hij me wat voor kleur voeg ik wilde. “Doe maar zwart.” zei ik. “Zwart?! Nee hoor dat ga ik niet doen, daar krijg je spijt van. Laten we het op grijs houden.” antwoorde hij geschrokken. Uiteindelijk hebben we een compromis bereikt en zijn we op donkergrijs uitgekomen. Daar ben ik hartstikke blij mee. Op deze 3 voorbeelden is ook een donkergrijze voeg gebruikt. De eerste foto is “halfsteens gezet”. De andere 2 op dezelfde wijze zoals ik dat ook heb. Dat vind ik eigenlijk net wat mooier en minder traditioneel. De middelste keuken vind ik nog wel een beetje kaal, maar goed, zo vallen de leuke lampjes wel mooi op. (die ik overigens niet zo mooi uitgelijnd vind met de spoelbak…)

foto 1 foto 2 foto 3

Mijn twee favoriete voorbeelden

Deze keuken vind ik geweldig en heeft alles wat ik mooi vind: een SMEG koelkast, een ronde tafel, verschillende eetkamerstoelen (Vitra?), een plant, warmte door de natureltinten, RVS keukenapparatuur en natuurlijk de witte tegels.

kitchen inspiration white tiles

bron

Deze keuken is weer heel anders van sfeer. Die klok, die is toch geweldig?! Hij staat toevallig op 11 september, een datum dat een dierbare vriend van mij jarig was. Alleen 2010… loop ik zo achter qua keukentrends? 😉

Mooi vind ik ook de oude pot op ’t aanrecht, vol met keukengerei. En de percolator lijkt de mijne wel, zo zet ik altijd koffie bij de strandhuisjes (geleerd trouwens van diezelfde vriend).

inspiratie voor witte tegelmuurbron

En, is deze keukenstijl ook iets voor jou?