de keukenmetamorfose

Ontevreden over mijn keuken ben ik geenszins. Maar die bovenkastjes volgepropt met rotzooi storen me enorm. Kan ik die er niet afhalen en helemaal on-trend aan de slag gaan met planken van echt hout en een witte tegelwand? Ik vind het eigenlijk wel tijd voor een keukenmetamorfose.

Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik het zie zitten, die keukenmetamorfose. Geen grootse verbouwing hoor, maar wel die bovenkasten weg en misschien wat andere verlichting . Dit is een foto (met puber) van 2 jaar geleden (die goede ouwe tijd ;-))

keuken make over

Het lijkt me zo fijn: al mijn mooie bakvormen en glazen van Bitossi prachtig zichtbaar op robuuste planken. De Le Creuset pannen, die moeten toch gewoon lekker voor het grijpen staan?! En Lilo’s kommen verdienen een plek om echt gezien (en gebruikt) te worden.

Planken in de keuken

Kijk, zo heb ik het een beetje voor ogen:

Maar wat doe ik met de muur erachter? Die ziet er natuurlijk flink gehavend uit als ik de kastjes eraf gehaald hebt. Al tijden heb ik ook daar een plannetje voor bedacht: zoals vroeger bij de slager wil ik de muur tot aan het plafond betegeld hebben met witte, vierkante tegels en donkere voegen.

Een witte tegelwand in de keuken, zo zie ik het voor me:

Maar goed, is deze keukenmetamorfose haalbaar en wat gaat dat kosten?

Ik check het bij Dick van Kol Tegels.

Dick is specialist op het gebied van tegels, door hem ben ik ook op het idee gekomen van de vtwonen tuintegels (wat een geweldige tuinmetamorfose was dat!!).

Als ik bij Dick de showroom binnenstap vergaap ik me aan al het moois. Zal ik niet toch voor een tegel van marmer kiezen? Nee, ik hou het bij “vierkante witjes”. Dat marmer wil ik ook wel hoor, maar dan als aanrechtblad. Misschien een mooi volgend project 😉 Volgens Dick is de keukenmetamorfose die ik voor ogen heb heel goed en voordelig realiseerbaar. Over de planken van hout kan hij niet oordelen, maar over de tegels natuurlijk wel. Van de prijs schrik ik allesbehalve… maar die hou ik nog even voor mezelf!!

Next steps: kosten op een rijtje zetten, tegelzetter zoeken en timmerman aanhaken. Ik hou je op de hoogte 🙂

Dus… zal ik het doen? Vind je het mooi? Tips en adviezen van harte welkom!!

O ja, meer inspiratie vind je hier op mijn Pinterest bord over witte tegels en hier op mijn bord over keukenplanken.