In april begon het te kriebelen en heb ik met de hulp van Judith een grote tuin-schoonmaak gehouden. Maar ik wilde meer, misschien zelfs wel een metamorfose! Mijn oog viel op de vtwonen buitentegels, met de meest mooie patronen. Inmiddels zijn de tuinmannen geweest en met veel trots presenteer ik jullie… onze nieuwe tuin!!

Ik ben altijd erg blij geweest met mijn tuin, het was er een gezellig allegaartje. Maar ik was een beetje klaar met “de meuk” en wilde een buitenplek hebben die meer een verlenging van de huiskamer was. Ook de grasmat was een regelrechte ramp: vol onkruid, dorre plekken en enorme paardenbloemen. 3 jaar terug heb ik de helft weggestoken en daar een moestuintje op gehouden. Dat was superleuk (en lekker) maar wat gaat daar een hoop tijd zitten?!

Een Bohemian tuin

Op Pinterest kwam ik de meest leuke foto’s tegen van een bohemian tuin. Wat een heerlijke sfeer! Zie ook deze blog waar ik de allerleukste bohemian tuininspiratie op een rijtje heb gezet. Daar ontbreekt nog 1 tuin aan natuurlijk, onze nieuwe 😉

Wat mocht er in de nieuwe tuin niet ontbreken

  • Natuurlijk de vtwonen buitentegels. I
  • Een lightstring.
  • Drumvaten met mooie planten.
  • Veel groen.
  • Kleden, poefjes, Fatboy-spul en kussens.
  • Een Weber barbecue in een cool kleurtje.

En, wat vind je van het resultaat?!

Leuk ook hè, dat gras. Zelf was ik er niet op gekomen, maar Arjan Balkenende (hij heeft de tuinaanleg verzorgd) adviseerde om kunstgras te nemen. Ik was huiverig: “kunstgras?! No way!”. Maar Arjan liet verschillende stalen zien en somde alle voordelen op. Ik ben gezwicht en daar heb ik allesbehalve spijt van. Binnenkort vertel ik je meer over de voordelen van kunstgras.

Verliefd op de vtwonen buitentegels

In de bladen zag ik de vtwonen buitentegels al vaker voorbijkomen. Ook online had ik al wat speurwerk verricht. Maar hoe zouden ze er in het echt uitzien en op wat voor manier kon ik het beste de verschillende patronen verwerken? Dick van KOL Tegels adviseerde mij – gezien mijn Bohemian voorkeur – om verschillende patronen te combineren en dit terug te laten komen in twee zithoekjes. Daartussen kon ik het beste voor een effen kleur kiezen, om het ook niet te druk te maken. Topadvies!!

Edwin, Ron en Joost van Balkende Tuin & Wonen hebben de tegels gelegd. Zij waren vooral blij met het gewicht van de tegels, slechts 16 kilo! (niet dat ik er nou zoveel van weet, maar Joost had de taak om de tegels naar binnen te sjouwen en telkens als hij een tegel optilde zag ik hem gewoon genieten).


De tegels worden heel dicht tegen elkaar aangelegd en vervolgens gevoegd (dat komen ze bij mij van de week nog doen, dan is het écht écht klaar). Geen omkijken meer naar onkruid straks, huray! Ook belooft Duostone, de producent van de tegels (vtwonen is verantwoordelijk voor het ontwerp), dat er geen groene aanslag op de tegels komt en dat ze verder kras- en slijtvast, vorstbestendig en kleurvast zijn. Meer over de tegels en de verschillende kleuren en patronen lees je hier.

ps: ook Fransje voelt zich helemaal happy in onze nieuwe tuin…

“Mam, ik blijf binnen hoor!” 
“Nee joh, ik heb stroom hier! Je kunt gewoon de iPhone en iPad opladen!”
“Ik kom!!”