In 2017 verschenen ze voor het eerst op de catwalk en vorig jaar zag je de eerste it-girls ermee paraderen: de Dad Sneakers. Dit jaar zet de trend flink door maar de question is, hoe combineer je deze sneakers nu eigenlijk? 

Dad sneakers? Ik hoor je denken, waar komt die naam vandaan?! De inspiratie voor deze trend komt uit de eighties/nineties en de sneakers zijn ronduit opvallend te noemen door de dikke zolen. De grote merken (denk aan Balenciaga, Prada, Louis Vuitton en Dior) zette de dad sneaker afgelopen jaar al op de kaart maar anno nu bereikt de trend ook het grotere publiek.

ugly sneakers fashion trend

Dad style is hot!

What’s old is new again, and your father’s favorite style moves from the ’70s and ’80s are now the trend du jour.” aldus de Italiaanse Vogue. Het draait bij de dad look vooral dus om comfy kleding die los zit en heel lekker draagt. Ik hou er van! Een wijde broek (ik denk ook gelijk aan de mom jeans (what’s in a name)) en trui en een paar heerlijk zittende statement sneakers eronder.

Platform sneakers, dad sneakers, ugly sneakers, statement sneakers…

Het zijn allemaal benamingen die aan dit soort sneakers worden toebedeeld. Mijn vader zou m’n nieuwe gele sneakers in ieder geval voor geen goud gedragen hebben 😉

Van den Assem sneaker collectie

Hoe combineer je de dad sneakers

Het is nog best een uitdaging om deze schoenen te combineren maar deze voorbeelden bewijzen dat het toch echt mogelijk is. Zoals hier, de sneakers gedragen onder een rok:

Ook zijn ze prima te combineren met een jeans en een wijde trui of jas. Het linker voorbeeld vind ik erg leuk, weer helemaal een dad style.

Onder een pantalon, kan ook prima.

Wat mij betreft kunnen deze dames prima naar kantoor zo, met sneakers en al.

Of onder het damespak. Geweldig toch? Die linker look blijft mijn favoriet.

Dit vind ik ook erg leuk, zo met die sportsokken. Alleen niet voor mezelf, ik vind dit meer iets voor jonge meiden. Zoals Mia bijvoorbeeld, maar die krijg ik van ze lang-zal-ze-leven niet aan een dad style: “Ik ben toch geen hipster?!” De tas echter, daar zou ze álles voor doen.

ugly sneaker style

Hoe combineer ik mijn exemplaren

Leuk vind ik mijn nieuwe sneakers onder een oude jeans met blote voeten. Maar, daar is het nu nog even te koud voor. Dus op dit moment draag ik ze onder een wijde jurk met een zwarte maillot. Allesbehalve een dad style, maar comfortabel zit het wel.

En, zijn de dad sneakers iets voor jou?

Durf jij het aan, om op deze statement sneakers rond te stappen? Ze zijn natuurlijk best opvallend dus ik kan me voorstellen dat je nog wat twijfels hebt. Wie weet trekken deze voordelen je over de streep:

  1. Door de dikke zolen lijk je een stuk langer (en dus slanker).
  2. Sneakers zitten sowieso al lekker (in de meeste gevallen dan) en datzelfde geldt zeker ook voor de dad sneakers.

 

Stylingtips voor DAD sneakers