Voor dit slowcookerrecept voor kip met bruine suiker en knoflook heb je slechts 5 ingrediënten nodig! En geloof me, dat doet niet af aan de smaak. Zelfs puber Mia likte haar vingers hierbij af. En dat mag gerust een wonder heten…

Als Mia om 16.30 uur thuis komt van een of andere chillsessie op een veldje waar ik de locatie niet van mag weten, barst ze van de honger. “Maaam, wil jij een broodje avocado-ei maken?” Dit is haar nieuwe favoriet en bestaat uit niet meer dan een tijgerbol met geprakte ei en avocado en wat peper en zout. Superlekker, maar ook supervoedzaam. Ik maak het dan ook niet voor haar, want in de slowcooker pruttelt al een paar uur de kip met bruine suiker en knoflook. Ik doe mijn ding, vouw wat was, tik een blogje en wat blijkt… Mia heeft ondertussen zelf haar broodje klaargemaakt! Een bonuspunt voor haar omdat ze het zelf heeft gedaan. Maar een beetje jammer dat ze zo’n voedzaam broodje naar binnen gaat werken, terwijl het eten bijna klaar is.

Als ik haar een heerlijk bordje met het slowcookerrecept voorschotel rolt ze dan ook eerst met haar ogen: “Ik kan écht niet meer hoor!” Maar ik heb niet voor Piet Snot in de keuken gestaan en eis dat ze proeft. Eerst gaan de broccoli stukjes naar binnen en dan prikt ze de kip tussen de rijst vandaan. “Lekker!”

Over dit recept:

 • Je kunt dit gerecht natuurlijk ook gewoon in de oven maken. De ingrediënten doe je in een ovenschaal die je afdekt met folie en die zet je voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.
 • Het beste resultaat met dit gerecht bereik je met kippendijenfilets. Wil je kipfilet gebruiken dan is het een idee om deze te omwikkelen met bacon, anders worden ze te droog.
 • Je voegt aan de ingrediënten geen vocht toe. Er komt genoeg vrij uit de kip zelf. Als je meer saus wilt kun je eventueel een klein beetje water toevoegen, maar dan wordt het wel erg dun. Dit is natuurlijk op te lossen door met wat maizena aan de slag te gaan.
 • Stel je houdt van pittig, dan smaken chilivlokken er lekker doorheen.
 • Dit kipgerecht smaakt lekker met rijst en bijvoorbeeld wortelen, broccoli, sperzieboontjes. Maar ook op een broodje!
 • Hier vind je het originele recept.

Ingrediënten voor de kip met bruine suiker en knoflook (2-4 personen)

Zoals ik al zei, je hebt voor dit gerecht slechts 5 ingrediënten nodig:

 1. 5 kippendijenfilets
 2. 4 teentjes geperste knoflook
 3. half kopje bruine bastardsuiker
 4. 1/3 tl peper
 5. 1/2 tl zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de suiker in de slowcooker en roer goed door. Zorg ervoor dat de kip met het vel naar boven ligt en strooi de suiker eroverheen. Zet de slowcooker 4 uur op high of 7-8 uur op low. Bij mij was de kip na 7 uur perfect, dit zal per slowcooker misschien iets verschillen. Na de bereidingstijd kun je met een houten pollepel de kip zo uit elkaar duwen. Zie je hoeveel vocht eruit de kip is gekomen? De saus is niet superdik maar dit kun je eventueel nog bereiken door – voordat je de kip uit elkaar plukt – de kip er even uit te halen en er wat maizena met water doorheen te roeren. Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met wat extra peper en zout.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer slowcookerrecepten?

Deze vind je vast ook lekker:

Pindakip uit de slowcooker
Pulled Pork uit de slowcooker
Spareribs met cola uit de slowcooker
Chili met zoete aardappel en kip

kip met bruine suiker en knoflook uit de slowcooker