Ben je nog op zoek naar een lekker en eenvoudig recept voor mals vlees uit slowcooker? Dan is dit recept voor pulled pork met sinaasappel en tijm misschien wel echt iets voor jou.

Of het bereiden van groot vlees lastig is? Nou, niet met de slowcooker hoor. En dit recept voor pulled pork met sinaasappel en tijm is echt heel eenvoudig te bereiden. Geen gedoe met een ellenlange lijst met benodigdheden, marineren, aanbraden, vlees halverwege omdraaien etc. Het is een kwestie van het vlees combineren met een aantal ingrediënten en laat de slowcooker het werk verder maar doen.

Dit recept is een van de favoriete slowcookerrecepten op OHIMP:

Slowcookerrecept: Jamaicaanse curry met kip

Pulled pork oftewel… procureur

Voor een etentje met familie wilde ik eens lekker uitpakken maar niet met iets wat (voor mijn niet al te grote kookkunsten) te ingewikkeld zou zijn. Ik vroeg om raad bij slowcookergoeroe Ilja en zij zei: “Maak procureur uit de slowcooker!” Procureur… wat is procureur? In mijn beleving was procureur een chique woord voor advocaat maar het blijkt dus ook een stuk varkensnek te zijn, dat wordt gebruikt om de inmiddels beroemde pulled pork van te maken. “Echt Bon, fluitje van een cent, jij kan dit!” Het recept voor deze pulled pork komt uit een oud Delicious magazine en is oorspronkelijk bedoeld als ovengerecht. Maar met een aantal minimale aanpassingen heeft Ilja het omgetoverd tot het volgende slowcookerrecept.

pulled pork recept

Ingrediënten voor procureur met sinaasappel en tijm

  • 1 kg procureur (zonder been)
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm gemberwortel
  • 150 ml droge witte wijn
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding van de pulled pork uit de slowcooker

Leg de procureur in de slowcookerschaal en besprenkel het met 3 eetlepels olijfolie. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil boven het vlees. Rasp ook de gember boven het vlees. Wrijf de procureur met de sinaasappel, gember en zout en peper naar smaak in.

pulled pork met sinaasappel en tijm

Snijd de sinaasappel in plakjes en verdeel deze met wat takjes tijm over het vlees. Schenk de wijn erbij.

Gaar het vlees voor 5 uur op stand high in de slowcooker. Tussendoor hoef je niets te doen, haal vooral ook niet de deksel van de slowcooker.

slowcooker pulled pork

Kijk, zo ziet het gerecht er uit na 5 uur sudderen in de slowcooker.

procureur uit de slowcooker

Nu is het een kwestie van het vlees op een schaal serveren met wat vorken erbij, zodat ieder z’n eigen portie kan pakken. Het vlees is zo mals en gaar en je trekt het met het grootste gemak in draadjes. Lekker ook om de overgebleven jus uit de slowcooker in een schaaltje bij het vlees te serveren, zodat je dat nog over het vlees kunt besprenkelen naar smaak.

pulled pork

De pulled pork vinden wij erg lekker smaken met roergebakken haricots verts, aspergebroccoli en krieltjes in de schil. En eventuele restjes kun je natuurlijk perfect bewaren voor het welbekende broodje pulled pork. Maar bij ons was er geen sprake van restjes.

Eet smakelijk!

recept voor pulled pork uit de slowcooker

Afbeelding