Alles aan dit gerecht klopt. Hoeveelheid, smaak, voedzaamheid, gemakkelijke bereiding. Alleen jammer dat de puber niet van pindasaus houdt… Maar wat mij betreft is deze pindakip uit de slowcooker een blijvertje!

Maaam, wat eten we?!
Rijst en kip, uit de slowcooker.

Als ik bij de kapper zit krijg ik de dagelijkse wat-eten-we-vandaag vraag binnen. De slowcooker heb ik voordat ik van huis ging aangezet. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Ik denk dat iedere slowcooker bezitter in Nederland wel van het recept van Ashley Willems gehoord heeft? Ik vermijd in mijn antwoord aan Mia dat er pindakaas in dit gerecht zit, want dan is het bij voorbaat al gedoemd om niet bij de puber naar binnen te gaan. Ik denk, ik probeer het gewoon!

Verstopte pindakaas?

Pindakaas, ik ben er dol op. En Mia is niet altijd zuiver ten aanzien van haar mening over pindakaas. In deze Thaise kippensoep uit de slowcooker zit bijvoorbeeld ook wat pindakaas. En deze soep is een van haar favorieten (trouwens, ook van mij). Toegegeven, er gaat wel wat minder pindakaas in dan in de pindakip uit de slowcooker:

Slowcooker recepten: Thaise kippensoep

Het wordt een TV-dinner. Met volle bordjes nestelen we ons op de bank. Het is 18.00 en het grote genieten kan beginnen. Van het eten uiteraard, maar ook van Netflix. Ik smul, jeetje wat is dit gerecht goed gelukt. Al genieten gluur ik naar Mia, of zij de verstopte pindakaas zal opmerken.

GADVER! Er zit pindakaas in ofzo?!
Uhhh nee hoor, echt niet.

Maar nog geen tel later heeft Mia haar bordje pindakip verruilt voor een kommetje kale rijst. En dan kan voor ons beiden alsnog het grote genieten beginnen.

slowcooker pinda kip

Zo maak je de pindakip uit de slowcooker

Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker.

Ingrediënten (3/4 personen)

  • +/- 750 gram kippendijen
  • 2 gesnipperde uitjes
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels zoete chili saus
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 3 eetlepels ketjap (manis)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel zwarte peper
  • basmati rijst
  • spercieboontjes
  • gekookte eitjes
  • geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de rijst, boontjes, gekookte eitjes en sesamzaadjes) in de slowcooker en zet hem 4 uur op low. THAT’S IT! 

Na 4 uur valt de kip al helemaal uit elkaar en heeft de saus een prima dikte. Stel dat hij bij jou nog te dun is, dan kun je hem altijd nog een beetje verdikken met een wat maizena.

Ik kook bij de pindakip uit de slowcooker nog wat rijst, sperzieboontjes en een eitje en bestrooi het met wat geroosterde sesamzaadjes. De pindakip smaakt trouwens ook heerlijk op een broodje.

slowcooker pindakip