Alles aan dit gerecht klopt. Hoeveelheid, smaak, voedzaamheid, gemakkelijke bereiding. Alleen jammer dat de puber niet van pindasaus houdt… Maar wat mij betreft is deze pindakip uit de slowcooker een blijvertje!
“Maaam, wat eten we?!”
“Rijst en kip, uit de slowcooker.”
Als ik bij de kapper zit krijg ik de dagelijkse wat-eten-we-vandaag vraag binnen. De slowcooker heb ik voordat ik van huis ging aangezet. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Ik denk dat iedere slowcooker bezitter in Nederland wel van het recept van Ashley Willems gehoord heeft? Ik vermijd in mijn antwoord aan Mia dat er pindakaas in dit gerecht zit, want dan is het bij voorbaat al gedoemd om niet bij de puber naar binnen te gaan. Ik denk, ik probeer het gewoon!
Verstopte pindakaas?
Pindakaas, ik ben er dol op. En Mia is niet altijd zuiver ten aanzien van haar mening over pindakaas. In deze Thaise kippensoep uit de slowcooker zit bijvoorbeeld ook wat pindakaas. En deze soep is een van haar favorieten (trouwens, ook van mij). Toegegeven, er gaat wel wat minder pindakaas in dan in de pindakip uit de slowcooker:
Het wordt een TV-dinner. Met volle bordjes nestelen we ons op de bank. Het is 18.00 en het grote genieten kan beginnen. Van het eten uiteraard, maar ook van Netflix. Ik smul, jeetje wat is dit gerecht goed gelukt. Al genieten gluur ik naar Mia, of zij de verstopte pindakaas zal opmerken.
“GADVER! Er zit pindakaas in ofzo?!”
“Uhhh nee hoor, echt niet.”
Maar nog geen tel later heeft Mia haar bordje pindakip verruilt voor een kommetje kale rijst. En dan kan voor ons beiden alsnog het grote genieten beginnen.
Zo maak je de pindakip uit de slowcooker
Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker.
Ingrediënten (3/4 personen)
-
- +/- 750 gram kippendijen
- 2 gesnipperde uitjes
- 6 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels zoete chili saus
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 3 eetlepels ketjap (manis)
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 tenen knoflook
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel zwarte peper
- basmati rijst
- spercieboontjes
- gekookte eitjes
- geroosterde sesamzaadjes
Bereiding:
Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de rijst, boontjes, gekookte eitjes en sesamzaadjes) in de slowcooker en zet hem 4 uur op low. THAT’S IT!
Na 4 uur valt de kip al helemaal uit elkaar en heeft de saus een prima dikte. Stel dat hij bij jou nog te dun is, dan kun je hem altijd nog een beetje verdikken met een wat maizena.
Ik kook bij de pindakip uit de slowcooker nog wat rijst, sperzieboontjes en een eitje en bestrooi het met wat geroosterde sesamzaadjes. De pindakip smaakt trouwens ook heerlijk op een broodje.
Dag Bonnie,
heb je recept gemaakt. Echt overheerlijk!
Heb van tevoren alle ingrediënten (behalve rijst, boontjes, gekookte eitjes en sesamzaadjes ) in een kom door elkaar gehusseld en vervolgens op de kippendijen gegoten.
De volgende keer probeer ik een keer kipkarbo’s zonder vel.
Dank voor het recept!
Groet,
Ton
PS Oud-collega HC ?
Ha Ton! Ja klopt wij zijn oud-collega’s. Wat grappig! En fijn dat het recept gelukt is 🙂 Groetjes Bonnie
Eerste keer dat ik mijn slowcooker heb gebruikt! En we vonden het heerlijk! Ga ik zeker vaker maken want mijn man at zo 2 borden leeg
Fijn om te lezen Pauline! Ik ga hem binnenkort ook weer maken. XX
Dit lijkt mij een heerlijk recept. Maar ik heb een vraagje wat kan ik ipv de rode currypasta gebruiken.
Kan geen enkele hete peper verdragen namelijk. Alvast dank je wel
Ha Marjon, Fair Trade heeft verschillende kruidenpasta’s. Ik geloof dat de gele heel mild is. Je zou dat kunnen uitproberen? Ben benieuwd of het lukt! XX Bonnie
Tip: koop een kookboek
Het interesseert toch niemand geen reet dat jouw kind iets niet lust? Houd het gewoon bij het recept, zonder zo’n lulverhaal.
Ha Kitty, was jij misschien met het verkeerde been uit bed gestapt op 16 december 2019? In ieder geval ken jij het fenomeen BLOG waarschijnlijk niet. Dat zijn sites waar mensen hun persoonlijke ervaring delen, vaak in combinatie met tips zoals recepten. Hopelijk ben je ondertussen wat vrolijker gestemd en wie weet heb je zelfs al dit lekkere recept eens uitgeprobeerd? Veel liefs, Bonnie
Goede reactie! En ik vind het juist leuker om een recept te lezen met een persoonlijke touch.
Zo heb ik een zoon die niet van mosterd houdt dus ik zeg inderdaad ook niet altijd dat het erin zit 😉
Fijn weekend!
Kun je de boontjes er niet gelijk bij in koken ?
Ik heb met boontjes erbij gedaan in de slowcooker en zonder. Met de boontjes erbij vond ik het niet zo, smaak van het gerecht was anders. Het kan dus wel, meteen de boontjes erbij maar ik vond het niet zo lekker, liever apart.
Wat leuk om te lezen, je hebt het dus al 2 keer uitgeprobeerd, dit recept. Als je de boontjes apart doet blijven ze ook net wat knapperiger he? Geldt trouwens voor alle groente… Maar voor het slowcookergemak kies ik toch vaak eieren voor mijn geld 😉
Jammie! If only I had a slowcooker….
Lijkt me heerlijk!
Heerlijk en het lijkt op een Indisch gerecht
Xoxo
Hi ff een vraagje ik heb alles in huis behalve de rode curry pasta, wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken? groet en alvast bedankt