Sinds ik de Crockpot heb ontdekt ben ik fanatiek aan het zoeken naar lekkere èn simpele slowcooker recepten. Deze Thaise kippensoep is heerlijk! En inderdaad, zó gemakkelijk.
Hollandse pot, daar ben ik van. Maar vandaag ga ik vreemd. Deze soep heeft eigenlijk net wat meer ingrediënten dan mij lief is. Vissaus? Rode curry pasta?? Bijna haak ik af maar ik waag me toch naar de AH om te kijken of alles verkrijgbaar is. Ik verwonder me bij de schappen over de hoeveelheden verschillende etenswaren waar ik nog nooit van gehoord heb. Mijn spulletjes heb ik al gauw bij elkaar:
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 2 pakjes kokosmelk (ik neem die van Go Tan, daar zitten geen e-nummers in)
- twee kopjes kippenbouillon
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels bruine suiker (ik verving deze voor palmsuiker)
- twee eetlepels pindakaas
- 1½ pond kipfilet (ik sneed ze niet fijn maar deed dit nader hand pas. Dan zijn de stukjes nog malser is mijn ervaring)
- 1 rode peper (deze heb ik achterwege gelaten, de rode curry pasta was voor mij pikant genoeg)
- een witte ui, fijngesneden
- 1 eetlepel geraspte, verse gember
- kopje bevroren doperwten
- 1 eetlepel limoensap
- koriander ter garnering
- gekookte witte rijst
- Mix de curry pasta, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suikervariant en pindakaas in de kom van de slowcooker. Doe de kipfilet, ui en gember erbij en kook alles voor 4 uur op stand high of 6 uur op stand low.
- Voeg vervolgens de bevroren erwtjes toe en kook nog een ½ uurtje langer. Roer de limoensap erdoor en serveer met koriander en witte rijst.
Ben je vegetarisch?
Dit recept is gemakkelijk aan te passen naar je eigen wensen. Eet je liever geen vlees, laat dan de kip en de kippenbouillon achterwege en voeg wat meer groente en groentebouillon toe.
Meer slowcooker recepten
De 3-dagen detox soep. Een supergezonde vegetarische groentesoep die met de slowcooker in een handomdraai klaar is.
“Dutch meatballs”. Een zelfbedacht brouwsel, heerlijk met quinoa.(link volgt)
“Easy chicken”. Dit is onze favoriet en kan je goed combineren met rijst, couscous of quinoa. (link volgt)
Het recept voor deze soep vond ik op Foodiecrush, waar ik nog veel meer lekkers zag staan.
Meer over de slowcooker en tips lees je hier.
Ook aan de slowcooker?
Mijn Crockpot komt bij Fonq vandaan, waar ze een hele ruime keuze hebben. Prijzen liggen tussen de 45,- en 150,- euro. Zelf vond ik het belangrijk dat er een timer en een warmhoudstand op zat, daarom koos ik voor een duurder exemplaar.
Hallo, voor hoeveek personen is dit recept?
Ik wil deze heel graag gaan maken nl, maar wel de goede hoeveelheid voor 6 personen. Thx 🙂
Hoi Franceska, sorry voor de late reactie… Ik heb deze gemaakt voor 4 personen. Groetjes Bonnie
Zie er goed uit moet het als het klaar nog gepureerd worden?
Hoi Annet, nee hoor dat is niet nodig. De kip is helemaal zacht en kun je met een vork zo uit elkaar trekken. Ben benieuwd hoe je het je gaat smaken! Grtjs Bonnie
Hoeveel rijst heb jij erdoor gedaan ? Ik denk dat ik er teveel door deed. Er zit al best weinig vocht bij en nu was het wel een erg gevulde soep was geworden. Zou ik er de dubbele hoeveelheid kippenbouillon door kunnen doen ?
Ha Mieke, wat is de soep lekker he? Ik maak hem zelf ook echt geregeld. Persoonlijk hou ik heel erg van dikke soep maar heb ook wel eens gespeeld met extra kippenbouillon. Dat gaat prima hoor! Mia (mijn dochter) heeft dat zelf ook liever. XX Bonnie
Nog een half uurtje en dan is de soep klaar. Per ongeluk twee eetlepels apple cider vinegar ipv vissaus toegevoegd. Daarna alsnog de vissaus erbij gedaan. De smaakt is echter heerlijk. Dit ga ik vaker maken !
Haha, al die flesjes in de keuken.. je grijpt zo mis. Proefde je de apple cider er niet doorheen?
Mmmmmm dat klinkt erg lekker!
Ik bewaar het recept 😉
Xoxo