Sinds ik de Crockpot heb ontdekt ben ik fanatiek aan het zoeken naar lekkere èn simpele slowcooker recepten. Deze Thaise kippensoep is heerlijk! En inderdaad, zó gemakkelijk.

Hollandse pot, daar ben ik van. Maar vandaag ga ik vreemd. Deze soep heeft eigenlijk net wat meer ingrediënten dan mij lief is. Vissaus? Rode curry pasta?? Bijna haak ik af maar ik waag me toch naar de AH om te kijken of alles verkrijgbaar is. Ik verwonder me bij de schappen over de hoeveelheden verschillende etenswaren waar ik nog nooit van gehoord heb. Mijn spulletjes heb ik al gauw bij elkaar:

Ingrediënten Thaise kippensoep:
 • 2 eetlepels rode curry pasta
 • 2 pakjes kokosmelk (ik neem die van Go Tan, daar zitten geen e-nummers in)
 • twee kopjes kippenbouillon
 • 2 eetlepels vissaus
 • 2 eetlepels bruine suiker (ik verving deze voor palmsuiker)
 • twee eetlepels pindakaas
 • 1½ pond kipfilet (ik sneed ze niet fijn maar deed dit nader hand pas. Dan zijn de stukjes nog malser is mijn ervaring)
 • 1 rode peper (deze heb ik achterwege gelaten, de rode curry pasta was voor mij pikant genoeg)
 • een witte ui, fijngesneden
 • 1 eetlepel geraspte, verse gember
 • kopje bevroren doperwten
 • 1 eetlepel limoensap
 • koriander ter garnering
 • gekookte witte rijst
 Bereidingswijze:
 1. Mix de curry pasta, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suikervariant en pindakaas in de kom van de slowcooker. Doe de kipfilet, ui en gember erbij en kook alles voor 4 uur op stand high of 6 uur op stand low.
 2. Voeg vervolgens de bevroren erwtjes toe en kook nog een ½ uurtje langer. Roer de limoensap erdoor en serveer met koriander en witte rijst.

Ben je vegetarisch?

Dit recept is gemakkelijk aan te passen naar je eigen wensen. Eet je liever geen vlees, laat dan de kip en de kippenbouillon achterwege en voeg wat meer groente en groentebouillon toe.

Meer slowcooker recepten

De 3-dagen detox soep. Een supergezonde vegetarische groentesoep die met de slowcooker in een handomdraai klaar is.
“Dutch meatballs”. Een zelfbedacht brouwsel, heerlijk met quinoa.(link volgt)
“Easy chicken”. Dit is onze favoriet en kan je goed combineren met rijst, couscous of quinoa. (link volgt)

chicken crock-pot

Het recept voor deze soep vond ik op Foodiecrush, waar ik nog veel meer lekkers zag staan.

Meer over de slowcooker en tips lees je hier.

Ook aan de slowcooker?

Mijn Crockpot komt bij Fonq vandaan, waar ze een hele ruime keuze hebben. Prijzen liggen tussen de 45,- en 150,- euro. Zelf vond ik het belangrijk dat er een timer en een warmhoudstand op zat, daarom koos ik voor een duurder exemplaar.