Deze detox soep zit tjokvol voedzame supergroentes zoals zoete aardappel, knoflook en spinazie. Het beste maak je hem met de slowcooker, maar heb je deze niet, dan werkt langzaam laten pruttelen op een bodempje water ook prima.

Deze detox soep maakt onderdeel uit van het 3 Dagen Detox programma. Het is mijn eerste dag en ik ben zojuist klaar met een uur lang groentes wassen, snijden, juicen, blenden en dus koken. Mijn aanrecht is ontploft! Maar… ik voel me na mijn eerste gember citroen detox drankje vol energie en heb er nog steeds veel zin in.

Ingrediënten voor de detox soep:

 • 1 medium zoet aardappel.
 • 1 medium courgette.
 • 2 wortelen.
 • 1 stengel bleekselderij.
 • blikje zwarte bonen (ik kan terug naar de winkel, in mijn blikje zit suiker!!).
 • 1 gele ui.tomatenblokjes (ik gebruik 3 tomaten).
 • 3 tenen knoflook.
 • 1 a 2 biologische groentebouillonblokjes .
 • wat zout en peper om het op smaak te brengen.
 • halve theelepel paprikapoeder.
 • 1 laurierblaadje.
 • wat blaadjes fijngesneden spinazie. Deze voeg je voor het serveren toe.
 • halve tot 1 liter water

zwarte bonen met suiker

Bereidingswijze van de detox soep:

Was en snijd alle ingrediënten. Ik ben toch bezig dus doe de hardcore wasmethode met baking soda. Heb je een slow cooker, doe dan alles op een lage stand voor 6 tot 8 uur in de pan. Heb je geen slow cooker, doe dan alle ingredienten in een pan met een halve liter water en laat 2/3 uur sudderen. Breng op smaak met wat zout, peper, paprikapoeder en voeg voor het serveren de fijngesneden spinazie toe.

slowcooker detox soep

Alles over het 3 Dagen Detox programma:

Over mijn detox-ervaringen

Daar kan ik kort over zijn, dit is mijn eerste. Deze 3-daagse reiniging komt uit het boek Hungry for a Change en heb ik via Pinterest gevonden. Al langer wil ik een detox doen (check hier mijn Pinterest bord voor meer detox inspiratie) maar zie ik op tegen op ongewenste tijden honger lijden want wil goed kunnen blijven presteren. 3 dagen, dat moet te doen zijn, toch?