Soep is wat mij betreft al-tijd een goed idee. Van verse kippensoep tot geroosterde paprikasoep. Van bruine bonensoep tot zoete aardappelsoep. Alle soepen vind ik eigenlijk wel lekker. Ik maak ze met een soupmaker, in de slowcooker of in de gewone pan.  Verse pompoensoep vind ik ook heerlijk. Dit keer maak ik hem met een kant-en-klaar soeppakket.

Dit is het 3e Easy Zomerrecept dat ik maak bij ons strandhuisje. Het ding is, dat ik niet altijd evenveel zin heb om uitgebreid te koken op ons vakantieadresje. Terwijl verse pompoensoep relatief eenvoudig te maken is. Dit recept is bijvoorbeeld lekker, van verse pompoensoep met kaneel. Alleen het snijden van een pompoen staat me altijd een beetje tegen. Overigens zijn dit 2 handige manieren om pompoen te snijden:

2 handige manieren om pompoen te snijden

Verse soepen, maar dan uit een pakje

Ken jij de pakken met de ingrediënten voor verse soepen die AH in de koeling heeft staan? Het zijn de “verse pureersoepen“. Je hebt denk ik 5 a 6 verschillende varianten en de pompoensoep met wortel is op dit moment een van mijn favorieten. In het pak zit onder andere: pompoen, wortel, rode ui en bleekselderij en een zakje met kruiden en bouillon. De groente is al helemaal voorgesneden dus daar heb je verder geen omkijken naar.

Easy zomerrecepten | kip boursin (met groente en rijst)

Maar evengoed hou ik van gezond eten. Deze soep is dé oplossing. Want het is niet meer dan de ingrediënten even roerbakken, water en bouillon erbij, pureren, en klaar is kees!

Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat Mia niet heel erg dol is op deze soep. Zoals het de meeste pubers betaamt geeft zij de voorkeur aan een pastarecept, of liever nog fastfood 😉 Van de stokbrood met Boursin die ik bij deze soep serveer, smult ze dan weer volop.

recept voor pompoensoep

Ingrediënten voor de pompoensoep met wortel (4 personen)

  • scheutje olie
  • 2 kant-en-klare pompoen-wortel soeppakketten
  • ter garnering: wat verse koriander
  • lekker voor erbij: stokbroodjes met verschillend beleg

Bereiding

Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de groente 2 minuten. Voeg per pak 400 ml water toe (ik doe dus 800 ml) en de bouillon en breng aan de kook. Kook de soep in 13 minuten op lage temperatuur gaar. Pureer de soep tot slot met een staafmixer.

Eet smakelijk!

recept voor pompoensoep

Serviescredits Le Creuset: