Met pompoen kun je alle kanten op. Je maakt er smoothies mee, bakt er taarten van en kunt er heerlijke soep van koken. Laatst kwam ik een recept tegen van pompoensoep met kaneel en ik dacht: die ga ik proberen. Supermakkelijk en superlekker:

Ingrediënten pompoensoep met kaneel:

 • 1 pompoen (ik nam een flespompoen)
 • 1 courgette
 • 2 eetlepel olie
 • 1 teentje knoflook gehakt
 • 4 fijngesneden sjalotjes
 • stengel citroengras
 • 1 el kurkuma
 • 1 el kaneel
 • 500 ml groentebouillon (deze maak je heel makkelijk zelf, kijk maar)
 • 350 ml kokosmelk
 • 1 cm gember vers en fijngehakt
 • geroosterde pompoenpitten
 • Verse koriander

Bereiding:

1). Was de pompoen, verwijder de zaden en snij in stukken. De schil kun je er gewoon omheen laten, wel zo gemakkelijk. Deze wordt tijdens het koken vanzelf zacht. De zaden van de pompoen leg je even apart. Snij ook de courgette in stukken.

pompoen met schil

2). Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte knoflook, sjalotjes en de verse gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen.Voeg nu de pompoenblokjes en de courgette toe, bak kort mee en voeg daarna de groentebouillon, het citroengras, kurkuma, de kaneel/speculaaskruiden en de kokosmelk toe.
ingrediënten pompoensoep

3). Laat nu zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt. Haal de stengel citroengras uit de soep en blender vervolgens de soep met de staafmixer.

4). Wil je de soep garneren met pompoenpitten? Zet een pannetje op het vuur en rooster hier de pompoenpitten in. Op het moment dat het gaat knisperen en ‘knallen’ (net als bij popcorn) haal je deze snel van het vuur. Wanneer je de pitten in een afgesloten pot bewaard zijn deze ook heerlijk als snack of als topping van een salade. En ook niet geheel onbelangrijk het is echt een klusje van niks!

Garneer de soep met de pompoenpitten en wat fijngesneden koriander toevoegen.

En nu lekker genieten van deze pompoensoep met kaneel.
pompoensoep met kaneel

Credits: dit recept is een variant op het recept van OhMyPie, een blog met heel veel glutenvrij lekkers. De pan is van Le Creuset. Het servies is van Bitossi.