plastic soep

Soep heb je natuurlijk in veel variaties. Rode soep, groene soep. Warme soep, koude soep. Dikke soep, dunne soep. En… er is plastic soep. Plastic soep eet je liever niet, net zo min als de dieren in de zee. Toch krijgen we met z’n allen teveel plastic naar binnen en daarom ga ik geheel schaamteloos mijn grote vrienden van Dopper pluggen, die met hun initiatieven proberen de wereld stukje bij beetje plastic-free te krijgen.

Je kent het fenomeen “plastic soep” inmiddels vast wel: er komt zoveel plastic in onze oceanen terecht, en door de weersinvloeden verandert dit plastic in kleine deeltjes waardoor ons zeewater in een wereldwijde soep van microplastics of Plastic Soep verandert. We moeten daar iets aan doen met z’n allen. Bijv. door afval te scheiden en een Dopper te kopen!

Dopper collectie

De missie van Dopper

In 2010 waren ze opeens daar. Doppers. Superleuke drinkflessen die wegwerpflesjes overbodig maken. Ik vroeg me destijds af: “is er sprake van een Dopper-hype?”. Iedereen had er een. En als ik nu 6 jaar later om mij heen kijk (op de sportschool bijvoorbeeld), heeft nog steeds iedereen er een.

Het gaat dus de goede kant op met de missie van Dopper:

Als het aan ons ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.

Nieuwe Dopper

Geel is op dit moment mijn favoriete kleur:

Dus toen ik de gele Dopper in de winkel zag staan was ik direct om, ook al is het onze 6e 😉 (Een eerdere blog over Dopper lees je trouwens hier).

gele dopper

De Dopper is onze ideale fles voor kraanwater: duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes zijn overbodig en dat scheelt weerplastic afval. De Dopper is Dutch Design, ontworpen door Rinke van Remortel. Daar komt bij, met de aankoop van een Dopper steun je de drinkwaterprojecten van de Dopper Foundation & Simavi in Nepal.

De gele Dopper is hier te koop, zonder dude… (helaas).

gele dopper

Een ander mooi initiatief: de Dopper Shopper

De Dopper Shopper is een unieke designtas – gemaakt van gerecyclede kleding – met een speciaal vakje voor je Dopper. De Dopper Shopper draagt niet alleen je boodschappen, maar draagt ook zorg voor de wederopbouw van Nepal. Want de gehele netto verkoopomzet van de Dopper Shopper gaat naar de Dopper projecten in dit door aardbevingen getroffen land.

dopper shopper

Heb jij al een Dopper? Meer over Dopper, hun missie en natuurlijk de Dopper shop lees je op hun site.