Van de week in de super zag ik ze staan: de welbekende oranje linzen. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik hier soep van had gemaakt! Zou ik even snel een receptje kunnen opzoeken en gelijk de boodschappen hiervoor inslaan? Welnee, ik bedenk zelf wel iets. En ik moet zeggen… deze linzensoep met tomaat en puntpaprika is heel erg goed gelukt! En zo makkelijk te maken.

Op het moment van schrijven en bereiden is het juli en verblijf ik in ons strandhuisje. Het is een  mooie dag, de voordeuren staan open en ik tuur naar de zee. Wat een leven! Al een paar weken lang ben ik best gezond bezig. Ik sport en wandel veel, eet super gezond (wat dacht je van dit ontbijtje) en vermijd zoveel mogelijk echt slechte gewoontes (zou het me eindelijk lukken om van die … af te blijven? En nee, ik heb het niet over chocola, want dat gaat me sowieso niet lukken ;-))

Het gezonde leven hier werpt wel z’n vruchten af. Je zou er spontaan van op je kop gaan staan.

yoga headstand

Ingrediënten (voor 6 personen)

Scheut olijfolie
2 gesneden uien
2 puntpaprika’s – grof gesneden
6 tomaten – grof gesneden
250 gram rode linzen
2 a 3 groentebouillonblokjes
2 liter water
Halve tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak

 

Bereiding van de linzensoep met tomaat en puntpaprika:

  • fruit de uien in de olijfolie in de soeppan
  • voeg vervolgens de puntpaprika’s toe en bak voor 2 minuten
  • doe de tomatenblokjes erbij en roer en bak nog even goed door
  • schenk 2 liter water over de groente
  • doe de 250 gram rode linzen erbij
  • voeg de groentebouillonblokjes toe
  • laat 3 kwartier pruttelen en roer tussendoor goed door
  • na 3 kwartier haal je de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • proef en breng naar wens op smaak met paprikapoeder, peper en zout
  • Optioneel: serveer met wat noten, room en verse koriander

soeprecept met linzen en tomaat

Deze linzensoep is trouwens ook heel erg lekker:

Vegetarische linzensoep uit de slowcooker

Wie wil er een kopje soep?

Ik ben trouwens niet de enige die dol is op soep. De buren bij ons strandhuisje zijn dat ook. Buurvrouw Claudia (dat is degene op rechts op d’r kop) maakte van de week ook al zo’n heerlijk soepje. En zo was het vandaag mijn beurt om te trakteren. Of het uit beleefdheid was of niet, alle kommen gingen schoon leeg! En ik heb voor morgen nog een klein pannetje over. En die hou ik lekker voor mezelf.

soeprecept met linzen en tomaat