Rode bieten hebben een zoete smaak die op veel manieren te combineren is. Je kunt bietjes koken, stoven of bakken. Je kunt er een smoothie mee maken maar wat ik heel lekker vind: verse bietensoep! Dit recept is heel eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Trouwens ook geschikt voor de Soupmaker.
Bietjes zijn niet alleen lekker, maar vooral ook heel erg gezond. Wist je dat bietensap zelfs geldt als “legale doping”?
Rode bieten sap populair onder sporters
Rode bieten, en met name het sap, is enorm populair onder sporters! Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat bietensap namelijk het uithoudingsvermogen zou verbeteren. Mogelijk komt dit door de in de biet aanwezige stof nitraat, die de bloedvaten verwijdt en de zuurstoftoevoer naar de spieren verbetert.
Ingrediënten voor de verse bietensoep
(voor 2 a 4 porties)
- 3 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, versnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 6 middelgrote bietjes, geschild en fijngesneden
- 1 blokje runderbouillon
- 1 liter water
- naar smaak: zout & peper
- room/kruidenkaas
- verse bieslook
Ook lekker: deze “groene” smoothie met bietjes
Bereiding:
- Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de stukjes biet erdoor en bak nog 1 minuut.
- Verkruimel het bouillonblokje in de pan en roer het water er doorheen.
- Breng het aan de kook en laat het ongeveer in 20-30 minuten gaar sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in soepkommen en garneer met wat room of kruidenkaas en verse bieslook.
Heb jij net als ik een soupmaker?
Doe dan alle ingrediënten met uitzondering van de room, kruidenkaas en verse bieslook in de kan van je soupmaker en bereid de soep zoals je gewend bent. Als de soep eenmaal klaar is schenk je hem in kommen en maak je het af met de garnering. Een soupmaker is superhandig en voor de prijs hoef je het ook niet te laten, kijk maar.
Recent Comments