ANTI Valentijnsdag liedjes

Iemand moet het maar eens zeggen: Valentijnsdag, het door de commercie bedachte liefdesfeestje, is voor de meesten van ons eerder een straf dan een zegen. Heb je geen relatie? Dan word je daar rond deze tijd van het jaar nog maar eens extra hard mee geconfronteerd.

Dankjewel, commercie. Heb je wel een relatie? Dan wordt er van je verwacht dat je ieder jaar met nóg exorbitantere cadeaus en gebaren op de proppen komt dan de jaren ervoor.

Driemaal raden waar de dagen na Valentijn bekend om staan.

Juist. Om verbroken relaties. Het is tijd om het leed dat Valentijnsdag heet naar de vergetelheid te verwijzen. Om je vast in de antistemming te krijgen, stelde AfterShokz de top-10 ANTI Valentijnsdag liedjes voor ons samen:

Kelis – Caught Out There
Het hart van zangeres Kelis werd tijdens Valentijnsdag gebroken, als we de tekst van Caught Out There mogen geloven. Het refrein laat weinig aan de fantasie over: ‘I hate you so much right now. I hate you so much right now. Ah. I hate you so much right now. I hate you so much right now. I hate you so much right now. Ahhhhh… I hate you so much right now.’

TLC – No Scrubs
De dames van Tender Loving Care (TLC) hebben weinig op met scrubs, omdat scrubs egoïstische bankhangers zijn, die alleen maar praten over wat zij willen. Ze willen zijn nummer niet en ze willen hem ook niet hun nummer geven. Ze willen hem niet ontmoeten en ze willen zijn aandacht niet. ‘Cause I’m looking like class, and he’s looking like trash. Eet dat, scrubs.

Public Image Limited – This Is Not A Love Song
‘Is dit een nummer over de liefde?’ vroeg presentator Adam Curry ooit aan Johnny Rotten, direct nadat de voormalig zanger van de Sex Pistols zijn hit This Is Not A Lovesong ten gehore had gebracht in het Nederlandse popprogramma Countdown. Rotten keek hem vuil aan en verliet de studio zonder er verder een woord aan vuil te maken. Nee, Adam. Dit was geen liefdesliedje. Sukkel.

Rammstein – Du hast
Ben je echt kwaad over de liefde? Rammstein helpt je haten. De tekst van Du hast is even simpel als briljant: ‘Du. Du hast. Du hast mich. Du hast mich. Du hast mich gefragt. Du hast mich gefragt. Du hast mich gefragt und ich hab nichts gesagt.’ Daar sta je dan, met je stomme huwelijksaanzoek.

Lily Allen – Smile
Geen beter vermaak dan leedvermaak, moet Lily Allen gedacht hebben toen zij dit nummer schreef over een ex-geliefde. ‘At first when I see you cry, it makes me smile. Yeah, it makes me smile. At worst I feel bad for a while. But then I just smile. I go ahead and smile.’

Rihanna – Take a Bow
Rihanna bestrijdt haar liefdesverdriet met een gezonde dosis sarcasme en applaudisseert voor haar ex die zijn misstanden probeert goed te praten in Take a Bow. Ze geeft hem zelfs een award voor ‘beste leugenaar’.

Alanis Morrisette – You Oughta Know
Het perfecte tegengif bij schrijnend liefdesverdriet. Laat deze song met het volume op elf midden in de nacht uit je speakers knallen (of uit je Aftershokz-koptelefoon, als je de goede relatie met je buren op prijs stelt) en schreeuw de lyrics keihard mee: ‘And I’m here, to remind you of the mess you left when you went away. It’s not fair, to deny me of the cross I bear that you gave to me. You, you, you oughta know!’

Soft Cell – Tainted Love
Zit je in een toxische relatie en zoek je een uitweg? Volg gewoon de instructies uit de jaren ’80 hit Tainted Love: ‘Don’t touch me, please, I cannot stand the way you tease. I love you though you hurt me so. Now I’m gonna pack my things and go.’

Paul Simon – 50 Ways to Leave Your Lover
Een klassieker uit de jaren ’70, maar daarom niet minder actueel. Heb je genoeg van je geliefde, maar durf je hem of haar niet met dit feit te confronteren? Paul heeft wat handige tips voor je: ‘Just slip out the back, Jack, make a new plan, Stan, don’t need to be coy, Roy, just listen to me. Hop on the bus, Gus, don’t need to discuss much. Just drop off the key, Lee, and get yourself free…’

Tom Waits – Blue Valentines
De ‘blue valentines’ waar Tom Waits in dit gevoelige lied over zingt, zijn bloemen die zijn ex hem stuurt om hem te herinneren aan hun mislukte relatie. De tranen op je wangen zijn van jou, en helpen je herinneren om nooit meer verliefd te worden.

Weet jij nog pakkende ANTI Valentijnsdag liedjes?

Kom maar door hoor!

En mocht je wel van Valentijnsdag houden en ben je ook nog eens gek op knutselen?

10x Valentijnsdag DIY-ies